2020-01-31
呢间系位于美孚新邨入边嘅一间小店 发觉原来呢度有几多唔同国家菜式嘅餐厅仔而且听朋友讲质素都唔差🌝其实呢间嘅午市套餐抵食好多 不过午饭时间暂时未黎到😂所以唯有晚饭时间朋友带我嚟哩度试下🙃-✏️杂锦刺身丼 ($128)拣咗呢个因为贪佢每一样嘢都可以试下🤩不过嚟到嘅卖相俾menu就差左啲 冇相咁吸引🤣刺身质素属于中等 但系又未话去到好出色😗较为觉得比较出色系三文鱼 几厚切得黎充满鱼油香 食落唔会有筋!不过成个丼饭而言唔算好特别〰️✏️蓝鳍吞拿鱼刺身 ($100/4片)对比起佢嘅主食 就咁刺身反而令到我有惊喜🌝佢嘅蓝鲸吞拿鱼刺身非常厚切 油脂较多 食落系做到有少少入口即溶嘅感觉😌而且完全冇筋🙃鱼油香浓郁 不过食多两片就好容易滞 但系真心几满足几好食🌝〰️✏️油甘鱼刺身 ($88/4片)油甘刺身都唔错 但系吞拿鱼个个更加正🤣都系几厚切下 但呢个个边位食到有少少筋 不过对比吞拿鱼嘅话佢食落感觉就清新啲 油份少啲冇咁易滞😂味道都唔错几新鲜〰️✏️盐烧鸡软骨($18/串)除咗净刺身 呢个小食都几好食啊 出面好多餐厅嘅盐烧鸡软骨都做到好油 而且好多时食落其实都系皮比较多 但呢串真系每一粒都系好实在嘅软骨位置 咬落口感
✏️杂锦刺身丼 ($128)
〰️
✏️蓝鳍吞拿鱼刺身 ($100/4片)
〰️
✏️油甘鱼刺身 ($88/4片)
〰️
✏️盐烧鸡软骨($18/串)
除咗净刺身 呢个小食都几好食啊 出面好多餐厅嘅盐烧鸡软骨都做到好油 而且好多时食落其实都系皮比较多 但呢串真系每一粒都系好实在嘅软骨位置 咬落口感好爽脆 而且调味又刚好 唔会过咸 值得一试🐥