2024-12-20
做左几十年人。去过咁多唔同既餐厅。冇试过一间餐厅可以如此对待客人。今日难得可以齐人。一行9人既提前做冬的晚餐聚会。扫兴加愤怒而回。1/ 订枱安排混乱:早一星期订枱。而晚餐前一日致电提醒餐厅。但去到竟然说没有订枱记录。订枱出现错误2/ 由于订枱出错, 餐厅安排我地去户外露台位置饮住野,食住小食等枱。话好快会有枱,结果喺户外吹风吹左1小时先安排转入去室内3/ 转入去室内发现一开始有一张声称已有客人预留的10人枱。1小时前客人未黎。1小时后依然都未有人坐。吉枱一张4/ 终于可以食晚饭,点完菜。上菜速度比食法国餐慢。一开始上了两三道菜后。等了起码半个小时。才有两碟炒清菜送上。如下图。这两个清菜,系追左3次先有。好珍贵。条鱼骨放左喺枱度半个小时以上5/ 最可怕系,在等待途中。侍应生通知炸子鸡卖晒,要转另一款鸡。但半个钟头后。再走过黎话连另一款都冇。要我地转乳鸽6/现场经理态度恶劣。说话态度极度不友善。言语间好似漏左订枱系我地既错。追上菜进度时更加系以敷衍态度处理今日既经历喺我从来未遇过咁差。差到我忍唔住要分享呢个体验。呢个餐厅唔只系香港饮食业既污点。而系一个污垢。连累整个行业。难怪香港要推行礼貌
今日既经历喺我从来未遇过咁差。差到我忍唔住要分享呢个体验。呢个餐厅唔只系香港饮食业既污点。而系一个污垢。连累整个行业。难怪香港要推行礼貌运动