2024-02-23
之前同朋友试过觉得好好食,今次老公话好想食啲特别菜式,所以带佢去试试中环呢间叫做<Monmono>既地中海餐厅👐🏻好彩我哋有订定位先,walk in full哂😳🌻 Green salad:有老公最爱的芝麻藑沙律汁,份量十足!大量清新脆口既沙律菜,香浓既沙律汁,越食越开胃,只食前菜已经有饱肚感🌼🌻 Roasted corn:系我最爱!粟米烤到金黄香脆,配上墨西哥芝士,咬落仲「索索」声又甜好醒神!系口感和味觉上多重层次享受🌼🌻 Black Paella:材料有鱿鱼、西班牙辣肉肠、烤灯笼椒同埋蒜头蛋黄酱。米饭融合墨鱼汁色泽,口感独特,鲜味浓郁。海鲜鲜甜同墨鱼风味非常夹,而且食材新鲜,煮得刚好,浓郁墨鱼汁提升了整体味道,值得一试。🌻 Beef Cheek :呢个慢煮和牛牛面颊有羊肚菌、薯蓉配甜洋葱烧汁,老公大力推荐!和牛味浓郁,肉质软嫩,羊肚菌吸收哂和牛既精华,非常香口惹味,再配埋甜洋葱烧汁,简直系绝配!老公话食物超好味,店员又友善好客,最紧要食物大大份,大力推介!
米饭融合墨鱼汁色泽,口感独特,鲜味浓郁。海鲜鲜甜同墨鱼风味非常夹,而且食材新鲜,煮得刚好,浓郁墨鱼汁提升了整体味道,值得一试。 🌻 Beef Cheek :呢个慢煮和牛牛面颊