2015-07-07
由于上网book左, 所以去到好快入座, 今次同友人冇order饮品, 选择试多个主菜, 因为呢度有店铺限定美食, 如pizza 同某d小食.环境好好, 可能因为楼底高, 而且望出去有outdoor, 墙身既画同分店风格甘唔多, 有点港式, 传统中式...脆炸大蘑菇 ($68) :脆炸大蘑菇配香蒜蛋黄酱. 大蘑菇切片炸到脆卜卜, 上枱热辣辣, 面层仲有芝士丝.咸香度适中, 而且睇落以为好干, 但一口咬下, 好juicy 既蘑肉, 食唔停口.意式汉堡 ($180) :碳烧牛肉汉堡配软滑fontina芝士、甜蕃茄酱、辣肉肠、咸菜、辣椒及脆炸洋葱.牛肉成份好重, 有浓郁牛味, 但就干身左d, 同唔太多肉汁. 幸好硬得黎有d咬口, 唔会咬唔入.配料丰富, 一睇个包甘高身就知, 好中意辣椒腌过微酸唔辣, 脆炸洋葱虽香口, 但干硬左d.当然个包烘得够热够脆, 好好味. 蔬菜算多又新鲜. 最正原来加左辣肉肠, 令个包惹味左.我地拣左阔佬薯条 (松露油及巴马芝士), 食落唔太觉松露, 要点茄汁食. 个人中意蒜香, 所以推介大家order蒜香薯条.费伦天拿薄饼 ($158) :Ricotta芝士、水牛芝
脆炸大蘑菇
意式汉堡
个人中意蒜香, 所以推介大家order蒜香薯条.
费伦天拿薄饼
Ricotta芝士、水牛芝士、自由放养鸡蛋、菠菜、西兰花 及银鱼柳.
pizza 系厚度适中 (系平时pizza 厚批与薄批之间既厚度).
可能我地唔惯, 不过几好味, 因为唔太硬, 又唔太软.
配料方面我地最中意水牛芝士, 又滑又重奶味, 而且同菠菜好夹.
半熟蛋都系劲吸引, 刺穿蛋黄, 流哂d蛋汁系pizza上, 美味都融合一齐.
银鱼柳太大, 虽带出咸香, 但食中大件既就超咸. 加入西兰花也是怪怪, 我地唔太中意.
EPIC BROWNIE
Warm fudgy brownie with salted caramel gelato & caramelised amaretti popcorn.
冰冻既盐味雪糕一入口少少咸, 跟住就走d 焦糖甜味出黎.
暖身既朱古力BROWNIE唔会太实心, 反而有d松化, 好易入口, 仲有热朱古力浆, 好正.
焦糖爆谷冇令我地失望, 仲好脆卜卜, 甜甜既焦糖味.