2017-10-29 1163 浏览
妈子决定剥牙前,为了减轻她的担心和惊青,于是提出要同佢撑台脚,剥完牙后再同佢食好野! 食乜好呢,撇除她几乎日日食的连锁快餐店,最后决定坐丁丁去康怡的茶木。客人唔多,地方阔落整洁,坐得都几舒服。 妈妈要了卤蛋肉燥饭 (竟然有 2 只蛋咁多) ,我就要了牛肉面 (本来想试芝士鸡翼+炸鸡件,但见台湾牛肉面好出名,来台式食肆冇理由唔试下)。等左一阵开餐啦! 碗牛肉面 D 面好似刀削面,烟韧弹牙。旧牛肉系筋+腩的结合,好入味好林。 仲有红萝卜和白萝卜,同埋芫荽和葱以伴,够晒香口。 成碗面比我预期中大碗 (下午茶时段竟然有咁大碗 ),而且个汤底又好入味。餐饮方面我俩都要了热的黑糖珍珠奶茶,又系比我预期的大杯!温度唔会热到熨口饮唔到,真抵赞! 味道方面唔太甜,珍珠烟韧,成杯饮得出好香的黑糖味。

客人唔多,地方阔落整洁,坐得都几舒服。
 妈妈要了卤蛋肉燥饭 (竟然有 2 只蛋咁多)

等左一阵开餐啦!
 仲有红萝卜和白萝卜,同埋芫荽和葱以伴,够晒香口。
 成碗面比我预期中大碗 (下午茶时段竟然有咁大碗
 味道方面唔太甜,珍珠烟韧,成杯饮得出好香的黑糖味。
好林又入味
黑糖珍珠奶茶
牛肉面
题外话/补充资料: 挂住影同食自己碗牛肉面,唔记得影埋卤蛋肉燥饭添~
2017-10-17
好林又入味