2022-08-02 199 浏览
🕖时段-星期二夜晚7:30到 餐厅入面约7成满 我朋友预早book左位 去到餐厅已留左枱✌🏻_▫️4-course dinner set $408 x2🔸传统西瓜西班牙冻汤 通常西班牙餐厅都系蕃茄汤 来到呢度试佢个西瓜冻汤几新鲜同开胃 味道系冻西瓜汁+橄榄油 仲有啲西瓜肉粒🍉配餐包好食🍞外脆内软又香口 我唔洗点橄榄油/醋直接食🆗🔸羽衣甘蓝配 香芹柚子醋羽衣甘蓝超脆 口感似紫菜 香柚子味 因系前菜份量唔算好多 (我想食多几块😂😂)🔸吞拿鱼他他 墨西哥辣椒西瓜汁吞拿鱼切到一粒粒 配鱼籽 个base西瓜汁有少少少少辣 本身觉得个菜式有点九唔撘八 但食落又几易接受👍🏻🔸日本广岛蚝配上汤白酒啫喱蚝个味清清地 白酒啫喱用日本清酒做base 不过个味唔算好出 唔会抢focus😂🔸烟鸭胸酸梨甜酱烟鸭胸既咸同酸梨一齐食几夹 仲几开胃😋🔸布根地式烩牛面肉 配田园杂菜沙律 (+$48)个样似牛扒但唔系牛扒 无记错好似系将牛肉同筋打压成扒型 个样同口感都几得意 好浓牛味 咬落口好似食紧几层肉咁但唔韧🔸意大利式烤鸡卷 苋菜 蛋黄乳酪沙巴汁餐厅介绍呢个鸡卷系将鸡肉打成mousse再卷来烤 但仲keep到鸡肉既鲜嫩口
🕖时段-星期二夜晚

日本广岛蚝配上汤白酒啫喱

🔸烟鸭胸酸梨甜酱
烟鸭胸既咸同酸梨一齐食几夹 仲几开胃😋
烟鸭胸酸梨甜酱

🔸布根地式烩牛面肉 配田园杂菜沙律 (+$48)
布根地式烩牛面肉 配田园杂菜沙律

🔸意大利式烤鸡卷 苋菜 蛋黄乳酪沙巴汁
餐厅介绍呢个鸡卷系将鸡肉打成mousse再卷来烤 但仲keep到鸡肉既鲜嫩口感! 呢款无牛肉咁浓味 如果两样都嗌就食左鸡肉先比较好~
意大利式烤鸡卷 苋菜 蛋黄乳酪沙巴汁

_
🍽环境
餐厅近荔枝角地铁站👍🏻系工厦 但入面几有情调气氛 上菜时会逐一介绍菜式 有feel😙