2023-11-20
寿喜烧一向系我最钟意嘅日本嘢食头几位,一听见十侍嘅棉花糖寿喜烧咁有创意,位置仲要喺旺角咁方便,点可以唔嚟试顾名思义,寿喜烧嘅甜味系嚟自十侍即制嘅棉花糖,和牛系嚟自鹿儿岛嘅A5黑毛和牛,一望就见到脂肪分布好平均,有专人帮手烧,仲会问客人钟意生啲定熟啲,非常贴心,和牛肉质又滑又软,几乎入口即溶,中间仲夹住入晒味嘅大葱,非常高质芝士甜薯、炸广岛蚝 - 甜薯食得多,配芝士嘅真系第一次食,有谂过会咁夹咁好食;炸广岛蚝皮脆得嚟保留到蚝嘅湿润,配千岛酱亦好夹大葱豚肉卷、大葱鸡、牛舌 - 连埋炭炉上枱,一路烘住,keep住热,味道同卖相同样高质,食得出食材新鲜,所以简单调味已经好好食各款野菜、真打稻庭乌冬 - 有香菜、大白菜、菇、烧过嘅豆腐、蟹柳、腐皮同芋丝,特别想赞豆腐,非常有诚意,系烧过再煮,所以特别香;乌冬口绵滑,成煲食材都入晒味,好正巨峰提子梳打、荔枝梳打 - 果味突出,唔会剩系得甜味,寿喜烧同果味梳打系个好夹嘅配搭,饮得好爽十侍环境同气氛都非常唔错,深色系嘅设计俾人一种典雅嘅感觉,酒吧枱令人觉得好chill,其他位又阔又好坐,仲有间房俾一班人聚会,好有置身日本嘅感觉今次试二人前嘅寿喜烧,份量
今次试二人前嘅寿喜烧,份量十足,味道一流,非常有性价比,另外点嘅串烧同炸物亦都好好食同好抵,店员又殷勤,值得回头