2022-10-27
🤩创意无限高质fusion菜🤩呢间小店 朋友一早已经同我推介过 系充满着创意嘅高质fusion菜 咁啱今晚行开佐敦同油麻地附近 就一于过去睇吓佢啲创意料理有几特别啦🥳 餐厅环境入型入格 店员仲好热心同我哋介绍唔同创意料理嘅特色 service比足100分👍🏻-🍗孜然风味原只单骨鸡翼 $60唔好听到孜然就以为会系平时串烧店嘅水准 佢反而会好似高级日本居酒屋咁 有炸到啱啱好嘅鸡翼 再加上少少嘅孜然粉增添风味 但唔会抢咗食材本身嘅原味👍🏻 鸡翼外皮好脆口但唔会油腻 入面嘅肉仲系好嫩好juicy 😋 虽然话系单骨鸡翼 但系其实都几大份 做前菜就啱晒啦😚-🐮慢煮牛肋条配香煎上海年糕 $158呢一道菜除咗好有创意之外 仲好花心思 上海年糕会特别将其中一边煎至脆身 而保留另外三边烟韧软糯嘅口感 有少少似锅贴🤤 慢煮牛肋条炆得好淋 但同时亦都保留到肉质同肉味 加上蒜片装饰 唔怪得系热门菜式啦😁-🐥浓香XO酱炒鸡丝粉皮 $114鸡丝粉皮多数都会系凉拌 但系今次餐厅就用咗XO酱爆炒 粉皮喺烹调过后竟然好嫩滑弹牙 挂汁一流😙 XO酱亦都好惹味 后劲会有少少微辣🥵-🍨超脆油炸鬼配芒果汁及雪糕 $68由餐厅即叫
🍗孜然风味原只单骨鸡翼 $60
🐮慢煮牛肋条配香煎上海年糕 $158
🐥浓香XO酱炒鸡丝粉皮 $114
🍨超脆油炸鬼配芒果汁及雪糕 $68
由餐厅即叫即炸嘅油炸鬼 配上雪糕同埋芒果酱 简直系惊喜十足😎 本身炸得好脆嘅油炸鬼 带有少少咸味 同雪糕配上酸酸甜甜嘅芒果酱 竟然出乎意料咁夹 咸甜咸甜咁好有层次😍
🍹特饮
🥥明知茉莉花最爱是椰子 $43
呢杯其实系茉莉花茶底再加椰子奶盖 口味系比较清新嘅茉莉花茶 加上少少咸嘅椰子奶盖 餐厅仲好有心思放咗少少椰丝 好fresh好清新😙
🧉成个渡假Feel都翻返嚟 $48
呢杯其实系一杯 用椰青水再配上Espresso加上椰子奶盖嘅特饮🤯 椰青水加上咖啡 令咗咖啡原有嘅苦味同咖啡酸mild咗啲啲 反而衬托出佢嘅甜味 再加上椰子奶盖 一如其名 真系成个度假feel都返晒嚟🏝️
📍捌壹公馆
佐敦吴松街81号地舖