2019-03-27
柏廷坊出名多美食,小妹耐唔耐都会系呢幢野觅食。是日见到呢间未试过,于是就试试佢啦。午餐套餐都几多选择,不过价钱好似对比其他餐厅贵左少少,价钱介乎$193至$293,但唔包前菜。前菜要加$98-$138,都几甘。悭家既小妹梗系唔加啦~穷L食唔起原来系有餐包既,仲配埋D蕃茄配料,搽系面包上面一齐食,开胃又软熟,好味~再黎系前菜~我地都唔知原来有前菜,因为餐牌冇写有,都算系惊喜~是日前菜系一粒好似朱古力咁既野,侍应介绍先知出面果层系车厘子酱,而入面系鹅肝。你无睇错,我都冇打错,系鹅肝!!见到都觉得好神奇好有创意,一粒咁既野咬落去真系好浓既鹅肝味,仲要我地都以为出面层皮会系好硬好厚,咬落去会分离果种,好似软心朱古力咁。但系佢完全唔会~系好结实同埋软腍腍咁,阵阵鹅肝味系个口度徘回,好正!!!是日餐汤系我最爱既磨菇汤: 磨菇味好浓,一个字,好正!!食完呢3样野之后,我地等等等...等左好耐都未有主菜食..虽然唔肚饿,但如果赶住返公司做野既话应该食唔切闷得滞,发现台面支花好得意,中间系咪好似一樽佛仔??终于,主菜到~我嗌左北海道海胆天使面。面头舖左几块大大块既海胆,海胆味好浓,新鲜。个面其实海胆味唔
终于,主菜到~我嗌左北海道海胆天使面。
同事拣既焗西班牙猪排饭 ($213): 同事话好味,猪排好浓猪味,个汁酸甜酸甜咁好开胃。
总括而言,呢间餐厅开拓左好多我未食过同未见过既味道同野食,几新奇有趣。唯一不足系上菜时间太耐,如果赶时间既上班族就唔推荐。反而想悠闲食个靓午餐或者同人倾野既话系唔错既选择,因为中午都唔会好多人,够静同私隐度高。