2018-03-14 121 浏览
大家都知道登龙街最多既就系来自世界各地唔同既美食所以我默默咁SET左个目标 就系要由街头食到街尾今晚我地就试试街头既呢间"The Point"望望餐牌  食品种类繁多  紧有一款岩你口味而坐低望落好多都系约埋三五知己黎食饭倾计既朋友的确呢度坐低倾计系几舒服既   我地睇睇今晚食咩喇!龙虾汤龙虾汤真系西汤入面我既最爱黎  虽然眼前呢碗看似平平无奇但系饮落系高质既   有好多旧龙虾肉  味道亦都好足 绝对系餐前一好选择凯撒沙津呢排好少食蔬菜  所以有机会无论中式西式  我都要食返D菜今晚呢个沙津份量唔算多  但系如果一枱人3-4个人食既话就岩岩好  可以俾你胃口WARM UP一下黑松露芝士旦黄酱薯条热辣辣  脆扑扑    黑松露  加 芝士  呢个配搭真系冇得输系呢个仲系冻冻地既天气  食返个薯条真系唔错不过记住要热个时食呀   放到最后  D 薯条就会俾芝士痴埋哂一旧嫁喇香蒜槛榄油炒野菌配温泉蛋呢个系我今餐前菜小食既重点推介今次系我第一次遇到野菌同埋温泉蛋呢个配搭   平时牛油野菌食得多埋埋温泉蛋感觉系新鲜既一放上枱即刻捞捞捞   非常味美    素食既朋友另一个必食之选呀!Green
大家都知道登龙街最多既就系来自世界各地唔同既美食
所以我默默咁SET左个目标 就系要由街头食到街尾
今晚我地就试试街头既呢间"The Point"
望望餐牌  食品种类繁多  紧有一款岩你口味
而坐低望落好多都系约埋三五知己黎食饭倾计既朋友
的确呢度坐低倾计系几舒服既   我地睇睇今晚食咩喇!

龙虾汤

系呢个仲系冻冻地既天气  食返个薯条真系唔错

香蒜槛榄油炒野菌配温泉蛋

呢个系我今餐前菜小食既重点推介

Green Neptune

系一个簿既PIZZA  正正岩我地口味  我地对传统既厚批都有点抗拒
所以今晚呢个正岩我地口味  想食得特别少少 可以落小小柠檬汁去个批度
当然可能有朋友会觉我好怪  但系味觉上会几特别
芝士份量足  每人拎一件PIZZA出黎时有拉芝士既效果呀!
其他配料都好足(蚬肉,𫚧鱼,虾肉,芝士,柠檬,蕃茄,油鱼,意大利香草)!

Lobster linguine - 原只龙虾配车厘茄忌廉汁意粉

一道睇得又食得既MAIN   放上枱来得有点霸气 哈哈
佢真系用原只龙虾去整嫁    佢地好贴心两只蟹钳 帮你开埋 可以摆到埋黎就啖啖肉咁食
如果好似我地咁  想食多几个唔同种类既菜  建议3-4人既话叫一个意粉其实都够食

甜品分别叫两个   Osmanthur pear pizza & Tirumisu Affogato

个人比较钟意食Osmanthur pear pizza
佢真系用整PIZZA既原理用桂花梨 杏仁片 蜜糖 芝士 去整左个甜既PIZZA出黎 热辣辣  再配合雪糕一冷一热
口感非常特别  唔系度度都食倒既一个甜品

Tirumisu Affogato

系Mocktail 都有几多选择  在座既女士朋友都非常满意
重点系唔算太甜 太OVER  岩岩好
(个人比较喜欢MANGO TANGO  大家可以一试呀)

Starberry Icecream Floating
mango tango
手工啤方面就试左个黑啤  黑啤唔系人人岩饮
不过我都系坚持  识饮一定系饮黑啤   哈哈

-----

埋单每人大约300蚊左右   系铜锣弯食饭  大约系呢个价位
食物都有一定质素  仲朋友倾计个环境又舒舒服服   建议大家可以一试呀!