2018-07-08 230 浏览
我哋嗌咗个胡萝卜咸水角,咸水角手工精致,真系好似红萝卜。橙色嘅酥炸糯米皮上面仲有沙律菜做红萝卜啲草, 几得意。食落去咸水角嘅馅料不错,唔会过咸。不过如果再多少少馅料就好啦。 另外,我哋都嗌咗个萝卜千丝酥。呢个点心手工非常精致,炸皮上面有一层层分明嘅酥皮,绝对能够做到千丝嘅效果,咬落去嘅时候非常松脆。而且萝卜丝好多,调味适中,唔会咸得滞,但系亦都唔会过份淡味,萝卜丝一啲草青味都冇,值得赞扬。除此之外,日本紫薯天鹅酥都系有惊喜嘅。卖相非常吸引,炸出嚟个样可以仿效到天鹅羽毛一丝丝嘅感觉。食落去嘅时候紫薯唔会过甜,但系有淡淡嘅紫薯香味,馅料亦都足够能够平均分布喺炸物入面。总括而言,所有点心嘅卖相都非常精致,精选菜单上面嘅点心的确好食。如果大家唔想饮茶净系食啲普通嘢,想试新嘢嘅话不妨黎啲一间试下

我哋嗌咗个胡萝卜咸水角,咸水角手工精致,真系好似红萝卜。

橙色嘅酥炸糯米皮上面仲有沙律菜做红萝卜啲草, 几得意。

另外,我哋都嗌咗个萝卜千丝酥。

除此之外,日本紫薯天鹅酥都系有惊喜嘅。

卖相非常吸引,炸出嚟个样可以仿效到天鹅羽毛一丝丝嘅感觉。