2019-08-23
是日入元朗揾朋友食嘢,朋友带咗我食呢间新式嘅点心。睇睇餐牌的确有啲好特别嘅嘢食,创新类点心。一坐低侍应就问我哋拣饮咩茶,一般酒楼可以饮到嘅茶佢都有,我哋就饮铁观音。啲茶系用一个个独立嘅茶包冲嘅,另外有一大壶暖水可以自己加。由于小妹生飞滋,嗌咗个是日养生汤补下,当日系沙参玉竹花胶炖螺片汤。个汤真系好足料,饮落好甜,花胶汤就啱晒我呢啲咁贪靓嘅女仔饮啦。攞胆春卷:呢个创意点心其实就系喺个春卷上面放咗海胆,但好味在佢嘅春卷炸得好香脆,入边全部都系虾,连埋海胆同埋下面果啲自制沙律酱一齐食,估唔到有几夹㖞。蒜香脆脆虾饺王:呢个10分推荐,因为从来冇食过外皮系脆嘅虾饺,外脆内热,蒜香味都几重,连埋面头嘅千岛酱一齐食,完全唔觉得自己食紧虾饺,好特别。提提大家食嘅时候要小心啲,因为入面啲虾真系好热㗎。笼仔酱爆黑椒牛仔骨饭:朋友好钟意食笼仔蒸饭,牛仔骨好入味,送饭一流。小鲜肉小笼包:食亲点心我都必食小笼包,呢度嘅小笼包好大只,外皮又唔会穿,仲有好多汤系入边添呀,啖啖肉,正!另外嗌左个白灼靓菜心,不过不失。总括嚟讲,呢间点心几有特色,经过嘅朋友仔可以一试。
一坐低 侍应就问我哋拣饮咩茶,一般酒楼可以饮到嘅茶佢都有,我哋就饮铁观音。啲茶系用一个个独立嘅茶包冲嘅,另外有一大壶暖水可以自己加。
另外嗌左个白灼靓菜心,不过不失。
总括嚟讲,呢间点心几有特色,经过嘅朋友仔可以一试。