2018-06-13
住系土瓜湾 成日都同屋企人落街食饭 小炒店居多 今天见到内街有间睇落好新净嘅小炒店 就决定试下 店内装修系怀旧风 差唔多八点到店内都已经坐满 人流好旺首先嚟左个小炒王 入面有韮菜 大虾 虾干 鱿鱼 花生 鱼干 好够味 𩠌饭一流👍🏻原只炸猪手 呢到嘅招牌 侍应话每日只系卖大约20份 好矜贵😂 一嚟到 见到份量咁多 只系$94真系好抵!猪手皮脆 肉熟度刚刚好 有口感😊福建炒饭好大兜 上面嘅料都好足 有好多鲍粒 有炒饭香 唔错!呢个黑松露莲藕墨鱼饼算系几有创意嘅一味 应该系因为间铺都系年青人创业 有香黑松露味 但唔会感觉太漏 而且咬落好full嘅墨鱼肉同莲藕 口感又爽又有咬口 系我全晚最爱👍🏻蒜香炒芥兰 蒜香味够 香口好食!三线炒米粉 我觉得冇出面食嘅咁油 有埋芝麻就更香口😊虾酱骨 食落有虾酱味 但唔算好重 唔会太heavy 炸得好香脆 肉质都肥瘦分明👍🏻最后仲送蕃薯糖水 好大阵姜味 我最钟意 清甜又解腻🤗整体嚟讲系几有特色嘅小炒店 份量都好多 食物质素亦高 价钱合理 cp值高 会再encore!
店内装修系怀旧风 差唔多八点到店内都已经坐满 人流好旺
蒜香炒芥兰 蒜香味够 香口好食!
三线炒米粉 我觉得冇出面食嘅咁油 有埋芝麻就更香口😊
最后仲送蕃薯糖水 好大阵姜味 我最钟意 清甜又解腻🤗