📍尝乐🤹🏻‍♀️ #黄豆食黄店💛🌟推介指数:9.5/10分🎰-🥳钟意呢个食评可以Follow, Like 同Share比朋友仔! Save低下次去又得🤣-九龙城除咗出名多泰国餐厅 都好多甜品舖架🤫不过通常都偏传统或者旧式冰品多今次就介绍呢间既创新又有心思嘅甜品舖🤪非常推介佢哋嘅主打—甜品杯!(个名我乱改嘅🤣)个杯系通常以雪糕/水果为主角 经过精心设计加唔同配搭制成嘅 仲有好多款拣添😆够新颖仲好靓好啱打卡又好食🤤传统糖水都意想不到地出色👍🏻仲有凉粉 西米露 心太软等等选择多多实有嘢啱食~决定下次再试其他先!😚-🍠香芋丸子🍨 $40 (9.5/10) #黄豆飞佛💕🤤香芋雪糕完全唔甜仲好香芋头味 食晒都唔会觉得太甜 好食!🤤雪糕下面个牛奶布甸好好味 好滑好浓好creamy! 完全唔会有鱼胶感 🤤小丸子软糯又香 甜度啱啱好 同云呢嗱忌廉食好正🤤啲白朱古力粒同脆脆 同成个甜品杯一齐食好夹 口感丰富 而且整体甜度适中 卖相梦幻 食得出个甜品杯系有精心设计过👍🏻 🌨白雪腐竹薏米(热) 🥣 $24 (9.5/10)🤤味道几正宗 都几浓豆香味又清甜 而且无落奶亦都唔系杰身(最怕🥲) 好难得喺糖水舖揾到唔杰
📍尝乐🤹🏻‍♀️ #黄豆食黄店💛
🌟推介指数:9.5/10分🎰
九龙城除咗出名多泰国餐厅 都好多甜品舖架🤫
不过通常都偏传统或者旧式冰品多
今次就介绍呢间既创新又有心思嘅甜品舖🤪
非常推介佢哋嘅主打—甜品杯!(个名我乱改嘅🤣)
够新颖仲好靓好啱打卡又好食🤤
传统糖水都意想不到地出色👍🏻
🍠香芋丸子🍨 $40 (9.5/10) #黄豆飞佛💕
香芋丸子

🤤香芋雪糕完全唔甜仲好香芋头味 食晒都唔会觉得太甜 好食!
🤤小丸子软糯又香 甜度啱啱好 同云呢嗱忌廉食好正

🌨白雪腐竹薏米(热) 🥣 $24 (9.5/10)
白雪腐竹薏米

🤤味道几正宗 都几浓豆香味又清甜 而且无落奶亦都唔系杰身(最怕🥲) 好难得喺糖水舖揾到唔杰嘅腐竹糖水
🤤足料又够热 好多腐竹同薏米 仲有白果~! 腐竹仲要完整一块块 证明系即日煲唔系隔夜 都唔系不停翻煲几廿个钟嘅

👩🏻‍💼服务: 出单快 员工有礼

⏳等候时间:直入(入座时间为平日夜晚8点半 9点左右接近全满)

💆🏻‍♀️环境:坐得舒服 干净企理 但位唔多
香芋丸子