约了好姊妹到九龙塘行街,顺道夜晚去朋友强烈推介的呢间餐厅,由九龙塘MTR行过去10分钟左右,天气唔热唔落雨都还好的,算易揾,有浸会医院隔离。在一个露天的小商场入面,好易揾到~~MENU都好多野拣呀~基本上西餐来说~你想食咩都有~睇相都好吸引喔~价钱亦几公道~环境比较暗~其实几适合拍拖倾计的~仲有D SET 可以叫,不过我今次想试多D野食,所以就单点左好多野~睇完个MENU~好多都想叫呀,然后就问下店员有咩好介绍,佢话特式野系煎带子同埋锡纸焗原条鱼,我就叫左条石斑,而朋友一听到有带子食就即刻点了~~份带子有4只~都好大只,煎到底面都香脆咁~旁边的伴菜亦摆得好靓呀~~肉好厚, 多汁而且是刚刚好熟的,面头有少少汁同蟹子~能够起到提鲜的作用,用完一只好想再食多几只呀~然后店员无啦啦问我地想食饭定意粉~话系条鱼跟埋的,咁我地就拣左意粉~~登登~~条石斑到左了~~好卖相超好,又系焗到刚刚好,底下有片柠檬调味~~店员话好好食,叫我地一定要捞埋落个意粉度食~~店员仲帮我笔D鱼汁落去个意粉度,服务好细心呀! D意粉索左D鱼汁味道出奇地夹,一点腥味都没有,就只有一些鲜味~~而且又唔会偏咸同酸~~仲起左一大
在一个露天的小商场入面,好易揾到~~

MENU都好多野拣呀~基本上西餐来说~你想食咩都有~
睇相都好吸引喔~价钱亦几公道~
环境比较暗~其实几适合拍拖倾计的~
煎带子
登登~~
锡纸焗原条石斑
仲起左一大片鱼肉俾我,啖啖肉,好鲜甜呀!
D肉白雪雪, 几新鲜~~
然后就是呢份超靓嘅香橙苹果美国猪柳扒了,面头有两片薄切的苹果同橙,底下就是一大片猪柳扒~睇到都好开胃了
香橙苹果焗美国猪柳扒
切开好肉汁好JUICY~~连埋上面D水果食,水果又够甜,中和了肉的油腻感,咬落肉质松软,真系好好味~!
好耐冇食过啲咁有质素的西餐~~食完呢碟我已经觉得自己一定会再帮衬呢间餐厅!!!!
可能D野太好食,我地两个女仔食极都唔饱,于是叫多左份薯条,估唔到佢连薯条都做得特别好,睇相你就知了!
炸薯条
仲未够,叫多份芝士炸磨菇先~~店员一上枱就话,呢个好好味架~! 咁我地就好高期望咁食,反而觉得佢略欠芝士味,但个菇亦炸得好外脆内软而多汁的。
芝士焗炸磨菇
最后,本来想叫个香蕉PANCAKE作结,但店员极力推荐呢个杏仁蜂蜜焗多士,话好多客都会点,咁我就试下啦~~因为呢晚佢介绍的菜式的确好出色~~我平时唔食面包的,就试一次~!
焗杏仁蜜糖多士
卖相很不错~~对于两个食左咁多野的女仔来说,呢刻见到咁大旧包,其实系有D惊,大家一人一旧抱住点都要试下的心态去试试,EEEE!!! 食落真系正WOR!
面头的甜恰到好处,皮脆面内面极度松软,食咁大旧竟然一点都唔觉得好饱,好神奇!! 最神奇系, 我地将呢餐饭所有食物都食得一干二净!! 不多说, 大家自己去试试吧!!!
门口仲有是日推介~今次我地叫的都有列在这里
2017-09-12