2009-06-28 20 浏览
真是好趕的一天, 我今天返夜(2:30pm), 但我就不是好早起床了, 但是出街食lunch不是好想去茶餐廳, 不如食個拉麵都好, 於是我同個妹去了新都城的"味千"食個快速拉麵...一坐下來, 個女經理已經帶了個menu&兩杯茶給我們, 我們想了一會兒, 都是叫了兩個set lunch加三個小食, 但是之前set lunch 是included 了一個小食, 現在要加了錢才有小食, 等於加了價!!我們叫了味千拉麵$32&粟米拉麵$35, 另外side order 3個小食有北海道雜菜薯餅(兩片)$8, 蟹子沙律$5, 日式手造餃子(三件)$5其實味千拉麵&粟米拉麵都是差不多, 都是有叉燒, 芽菜,蛋之纇的配料, 只是粟米拉麵多了啲叉燒,不過兩款拉麵的叉燒切得較簿, 配料的份量都比以前少咗,麵都不會太淋, 豬骨湯底都好香好濃日式餃子---水準都keep 得好, 好多肉汁流出, 肉味濃郁, 剛煎起真是好好食蟹籽沙律----份量好少, 都要加錢才有, 都不用那麼少?但青瓜都好fresh北海道雜菜薯餅---裡面有啲carrot, 都好脆, 不過加上沙律汁仲好食服務都好有效率, 食物都上得好快,

服務都好有效率, 食物都上得好快, 服務員都好勤斟茶給客人, 地方都不算大, 但地方都好乾淨, 光線好充足, 都不錯

午餐自選
北海道雜菜薯餅
粟米拉麵
日式手造餃子
叉燒拉麵
味千拉麵的門口
蟹籽沙律份量較少
可以另外加$5 or $8有個小食
$46.5 (午餐)
午餐自選
北海道雜菜薯餅