2014-06-15
一直对呢间路德围既小食店情有独钟,呢晚临时起兴,同朋友去食宵夜。 因为未食晚餐,所以大家都几肚饿下。两个人叫左两个主食同两个小食。 小食两个上左先,一个系鱼片,一个系咩咩卷,唔记得左佢叫咩名,鱼片有口感,食完会想再食。咩咩卷脆得岩岩好,唔会太硬,微辣。只系加左价,唔系咁值。 我的饺子拉面,天气好热,一定要饮可乐。面系超市买到既辛面,不过佢配料多好多,虽然自己屋企整都得,不过整唔到佢咁好味!以前系用碗,今次真系用个锅放面,更韩风。 朋友既豆腐锅饭,以前食过,好味的。 食左小小既大合照。 呢餐饭食得开心,但佢加价加太多,小食平均加五蚊以上?我记得最过份既系部队锅,以前食,一百尾就得,依家竟然要二百尾,简直恐怖。不过主食又无咩点加价,但只叫主食唔叫小食又无瘾。 未必有下次了。