2015-06-03 131 浏览
今日想同大家分享下小弟对麦记薯饼嘅睇法。咁小弟不嬲由细到大都好钟意食麦记嘅薯饼(因为我未食过比麦记仲好食嘅薯饼,梁进话过佢喺美国读书个时好钟意食个啲大大份嘅薯饼,自己都想去试下~)。我觉得麦记块薯饼喺成个早餐嘅灵魂同埋核心,冇薯饼食硬系唔觉得自己食咗早餐咁。但系自己又讲唔出原因架㖞我觉得麦记个薯饼其实整得唔错(快餐店嚟讲,其他巴丝请手下留情)。麦记好少话会将薯饼炸过龙(炸嘅时间太短都试过,但系仲少过炸过龙),外脆香口,内软有薯仔味,食极都停唔到口。不过有样嘢唔系好满意嘅就系麦记嘅薯饼食完之后会乸喉(油嘅问题?)同埋太细!两三淡食晒真心觉得太少,小弟好希望将来麦记可以出个食完唔会乸喉嘅薯饼餐,咁就好喇~
今日想同大家分享下小弟对麦记薯饼嘅睇法。

,梁进[阿呢漫画个作者]话过佢喺美国读书个时好钟意食个啲大大份嘅薯饼,自己都想去试下~)。我觉得麦记块薯饼喺成个早餐嘅灵魂同埋核心,冇薯饼食硬系唔觉得自己食咗早餐咁。但系自己又讲唔出原因架㖞

我觉得麦记个薯饼其实整得唔错(快餐店嚟讲,其他巴丝请手下留情)。麦记好少话会将薯饼炸过龙(炸嘅时间太短都试过[里面嘅薯仔碎会唔软],但系仲少过炸过龙),外脆香口,内软有薯仔味,食极都停唔到口。不过有样嘢唔系好满意嘅就系麦记嘅薯饼食完之后会乸喉(油嘅问题?)同埋太细!两三淡食晒真心觉得太少,小弟好希望将来麦记可以出个食完唔会乸喉嘅薯饼餐,咁就好喇~