餐厅: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-06-20 1295 浏览
第一次嚟食呢间,而且系同亲戚嚟食Dinner。但无谂过可以咁差,差到唔太拣择嘅我都拧晒头。入到座已经feel到啲位都几迫下,都坐得唔系几舒服。然后佢攞嘢食个啲bar位都系好迫,一个唔小心好易撞到人讲返嘢食先,我真系食到少少已经无乜心机再食。首先热食,唔知咩鸡柳,鸡柳好鞋,食落无味。煎鱼柳又系,完全唔觉得有调味过,得个样见到煎过,而且好明显系急冻鱼柳嚟,有雪味,仲要一夹就散晒。鱼生又系一阵雪味,唔肥又唔太新鲜,有好大只嘅刺身虾,系要刺身柜枱问师傅拎,无主动放出客人见到嘅雪柜位但又系唔好食,又系一阵雪味,最钟意刺身虾嘅我食咗一半就放弃。冷盘海鲜我完全无食,系bar枱面望都觉得极瘦,好奀。生蚝又系极瘦无乜肉,唔鲜甜,最难顶系所有蚝都系用同一盆冰水洗,其他地方食系一做开蚝一路开水龙头冲洗,见到咁我食咗两只已经唔食。咁嘅情况唯有转返食热食。errr 去拎碗面食,都煮得好求其下。是但比啲你就算,佢煮完碗面同落汤之后,碗面啲配料叫你自己拎我拎个时得咖哩鱼蛋、猪皮咁,同行讲话有猪红但唔见有,觉得就睇嚟无晒就唔再refill返,都几失望。我觉得比较算ok就长通粉、炒饭,唔算好好食但算可以翻兜个种沙律吧菜
第一次嚟食呢间,而且系同亲戚嚟食Dinner。
但无谂过可以咁差,差到唔太拣择嘅我都拧晒头。
入到座已经feel到啲位都几迫下,都坐得唔系几舒服。
然后佢攞嘢食个啲bar位都系好迫,一个唔小心好易撞到人

讲返嘢食先,我真系食到少少已经无乜心机再食。
首先热食,唔知咩鸡柳,鸡柳好鞋,食落无味。
煎鱼柳又系,完全唔觉得有调味过,得个样见到煎过,
而且好明显系急冻鱼柳嚟,有雪味,仲要一夹就散晒。

鱼生又系一阵雪味,唔肥又唔太新鲜,有好大只嘅刺身虾,
系要刺身柜枱问师傅拎,无主动放出客人见到嘅雪柜位
冷盘海鲜我完全无食,系bar枱面望都觉得极瘦,好奀。

是但比啲你就算,佢煮完碗面同落汤之后,碗面啲配料叫你自己拎
我拎个时得咖哩鱼蛋、猪皮咁,同行讲话有猪红但唔见有,
觉得就睇嚟无晒就唔再refill返,都几失望。

我觉得比较算ok就长通粉、炒饭,唔算好好食但算可以翻兜个种
沙律吧菜款款好少,钟意食沙律嘅我都好失望,唯有算数。
我食得最多就系薯仔沙律,佢系切块薯仔加沙律汁个种,都算ok嘅
我都叫食咗三次,少数无咁失望嘅嘢。
之后去拎咗个花椰菜忌廉汤饮到,又系无味,无花椰菜粒亦无佢嘅味
个汤忌廉味都好淡,似忌厕开水打就算,罐头汤既味都唔系。
甜品我都叫每样拎左少少,但样样都系食咗两啖就食唔落
一系过甜一系难食到唔会想继续食,好攞命。
我第一次见有自助餐餐厅系所有甜品款都净一半以上,可想而之有几难食。
因为真系好多都好难食,所以我食少少已经无心机再食。

最离谱嘅系,明明话可以食到9点半,8点松啲已经开始无乜refill
有啲盆其实已经空晒都无人理。
2020-06-19
庆祝纪念