2019-03-14
今日番工番到好累,个心好重,但难得一班姊妹约好,便出来了。因为早到,早左好多入去坐,店员接待时,唔知点解就好自然有一份亲切感,感觉好舒服好自在。呢间主要系社企,鼓励长者就业。都好有意思,因为有live听,我便静静地坐系度听下音乐等朋友,听下听下心情都好番好多,呢个真系额外收获。 另外,估唔到既系呢度有自助沙律吧,菜都系黎自本地农业既,本地既店互相帮忙都系件美好既事。 菜都好新鲜,唔洗点落酱料。南瓜汤,比市面淡味,无落忌廉,无咁滑,但就相对有中式既汤感觉,但可肯定既系无味精,饮落都舒服。上菜速度都好快,马介休球,可能我地挂住倾计,食果阵冷左小小,个味唔及我系澳门食咁浓,内面都唔系特别软身。比较一般。葡国鸡配法包,好香好浓既葡国汁,用黎点包一流,份量好足,个汁好味到可以捞饭。卡邦尼相当creamy,每个女仔一人一啖就够了,不过系今晚食既野中最爱既,因为够晒浓郁,同好重忌廉。蜜汁猪仔脾朋友食过好食,今日再叫,肉系较甜,烧到外脆,肉系好入味既,好似蜜糖鸡翼猪脾版。最后七成熟牛扒,好小店仲做到内面都仲红,火候掌握好好,同埋个肉都好鲜嫰又厚身。最后系重点朋友生日,店员好细心一早问定味道同埋寿星名,
最后系重点朋友生日,店员好细心一早问定味道同埋寿星名,系live 果度唱生日歌,全场大合场,场面好温馨,大家距离拉近左咁。小店的人情味浓,店员同客人间好似识左好耐咁,但其实好多都第一次黎,我都系第一次食,但感觉真系好好。 支拎本地社企,希望更多人关注唔同群体。