今次我地黎左荃湾既愉景新城行街,我地搭巴士过黎,系荃湾警署落车,呢边门口一上就见到呢间泰式火锅放题,睇完觉得几岩食,就行完街转头番黎食啦😛餐厅坐位好阔,可以摆到好多野食,而佢地就放题有分3个set,仲有得拣90分钟或者120分钟,我拣左中价位既set B 120分钟,($278)一位,鸳鸯汤底都唔洗加钱,我地拣左冬阴功同椰汁鸡,呢个两汤底都好有泰国风味🇨🇷Set B一共有5种肉,澳洲250日谷饲卡乐Beef,酒嫩鸡件,西班牙栗心豚肉片,呢3款就系最平既set A都食到,而我食既set B就有埋精选牛板腱,牛胸爽,牛板腱明显靓过卡乐beef,牛胸爽就比较特别,好似肥牛既肥膏咁,但系就几脆口既肥膏🥩我地个Set B仲有跟个鸡煲,不过佢同我地食开既鸡煲边炉唔同,佢系独立一煲既熟食唔洗再煮,味道都唔错🐥外面自助区有d泰式冷盘,火锅配料同菜等等,而当中炸鸡翼我觉得系比较出色,佢保持到个热度,同新鲜炸出唔大分别,里面好有肉汁😋另外仲有其他熟食系可以落单order,最正系佢连泰式串烧都有,仲有水准几好,有齐晒猪牛鸡既串烧,另外仲有猪颈肉,泰式鱼饼,泰式猪手等等既小食,我对呢part既感觉好惊喜😍呢度

呢度连饮品都有泰式既饮品提供,有泰式奶茶,龙眼冰,仲有其他梳打,芦荟茶等等,而基本既可乐柠茶之类都有提供,外面仲有雪条雪糕自助任攞🍹🍦

呢间泰式火锅放题性价比好高,佢由汤底,冷盘,熟食,到饮品全部都系热门既泰式食物,特别系串烧都有埋我好钟意,如果对肉类要求唔高既,食Set A都够食,因为我觉得d熟食真系出色,我入黎之前见到Set B有牛胸爽,我都好钟意,所以叫左Set B,期待下次再黎食过😄
2024-11-21
  • 鸡煲