2018-12-03
上个星期去完兆万食火锅个阵就睇中呢间想试佢,所以就一早预约今日食,点解拣佢?佢个招牌有日本特色啰上到去真系冇令我失望因为订咗枱嘅关系所以唔需要等位,即时就有得入去入到去侍应就问我地有冇咩野刺身唔食,帮我地准备咗个刺身拼盘先,我净系拣咗唔要希灵鱼,其他都想试哗!刺身拼盘包咗好多野生蚝、大海胆、虎虾、甜虾、有头甜虾、虎虾、牡丹虾、带子、蝾螺、象拔蚌、北寄贝、赤贝、八爪鱼、三文鱼、三文鱼腩、仿鲍片、蟹柳、玉子⋯我真系第一次见咁齐全嘅放题仲要全部都好味新鲜带子劲肥美你话点唔推介呢间?生蚝系清甜派好似系日本蚝嚟之后佢就再俾另一张纸我地叫我地两款拣一款「入座即送」雪场松叶蟹锅同日式和牛寿喜烧锅我拣咗和牛寿喜烧,同我出面食开嘅有分别,佢比较淡口啲,我谂下次我会拣松叶蟹锅,不过和牛都真系几够淋之后就到「订座优惠」喇!记得系订座先有㗎炭烧日本A5和牛自己烧,侍应教我地先等只盘烧5-10分钟热咗先再放和牛上去烧!我跟住佢嘅做法烧超好味啊!我连盐都冇加,和牛好淋好香牛味,有种入口即溶嘅感觉另外我地拣咗份海胆刺身,好新鲜啊之后我仲拣咗炸鲜奶同蔗虾几好任食嘅甜品自己系雪柜拎好多款味拣,我净系拣咗呢3款好靓好精致
佢个招牌有日本特色啰
上到去真系冇令我失望
因为订咗枱嘅关系所以唔需要等位,即时就有得入去
刺身拼盘
哗!刺身拼盘包咗好多野
我真系第一次见咁齐全嘅放题
仲要全部都好味新鲜
带子
带子劲肥美你话点唔推介呢间?
生蚝
生蚝系清甜派好似系日本蚝嚟
之后佢就再俾另一张纸我地叫我地两款拣一款「入座即送」
雪场松叶蟹锅同日式和牛寿喜烧锅
之后就到「订座优惠」喇!
记得系订座先有㗎
炭烧日本A5和牛
炭烧日本A5和牛
我跟住佢嘅做法烧超好味啊!
我连盐都冇加,和牛好淋好香牛味,有种入口即溶嘅感觉
北海道海胆刺身
另外我地拣咗份海胆刺身,好新鲜啊
炸鲜奶及蔗虾
雪糕及雪米糍
最后任食雪糕柜我拣咗佢地
分别系芒果雪米糍同蜜瓜味嘅雪糕
蜜瓜味雪糕平时出面好似好少有
奶味都几重,蜜瓜味好清新
钟意嘅
特选雪糕
仲有Haagen-Dazs嘅Cookies & Creammm啊!听闻有Movenpick不过要加钱!
呢度嘅员工服务好好,好细心
见到佢地好忙做到都攰但都keep住好有笑容劲亲切
因为琴晚饮完酒,今日胃口其实唔算太好
下次我会再嚟!试埋今次未试嘅野
Follow IG好似有优惠