2023-09-21
话说葵广终于有返d以前既生气就算平日都多返好多人呢间位于2楼新开张3个礼拜既特色手工甜品店,上电梯直行少少就望到店舖,一见到已经比店舖既装俢特色吸引住。以亮身红白色既陶瓷砖特题出出店舖既光鲜同明亮度,再以一只可爱既🐰作店舖logo,劲可爱劲吸引𝑾𝒊𝒍𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑾𝒐𝒏𝒌𝒂 $𝟓𝟓 - 王家卫朱古力厂 今次叫左呢杯店舖本周冠军既朱古力口味,两条即制既西班牙手工,耳仔炸条好鬼QQ材料用上嘅系法国Valrhona85%朱古力酱同可可粉,较苦涩嘅独特味道散发住果香同可可应有嘅果酸香味~唔会过份浓厚之余唔担心抢左其他嘅味道,更加平衡左雪糕嘅甜味。配料配上烧棉花糖之外,仲有一粒Brownie,呢粒brownie店主话加左果仁系入面,甜度适量地控制,成粒brownie香浓香滑有口感!条Churros亦都好好食,即炸既Churros外香脆内软熟而且愈食愈散发出香浓嘅蛋香。店主话自家制研发出呢个配方嘅香味同口感系同雪糕最match!坚持所有材料都自家制,就连雪糕都唔例外,朱古力口味嘅雪糕好香滑,口感似雪葩嘅感觉,食落清爽有口感,加上劲多朱古力薄薄脆片,增加口感之余又再将朱古力嘅味道升华起黎,超级好食!!整
话说葵广终于有返d以前既生气就算平日都多返好多人
𝑾𝒊𝒍𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑾𝒐𝒏𝒌𝒂 $𝟓𝟓 - 王家卫朱古力厂
整体黎讲,无论店外同甜品都劲啱打卡!呢个价钱食到样样都系上乘嘅自家制甜品绝对系超值!食甜品都要识去食得相对健康咁先岩,咁先有多d quota去再食两杯架嘛