2021-10-31
比想像好吃很多的餐厅佢门口外已经有日本味,野食种类都算多。店舖不大,大部分似系楼上住客。而且住客仲有折。夕食都有成9款咁多,多数晏就先会有,好正呀,仲包左前菜,餐汤,雪糕,有几个餐仲包刺身。个汤一定要饮晒,唔会咸仲要好足料。好饮好满意。北海道刺身丼 $328好多既刺身,拖罗,油甘鱼,牡丹虾,帆立贝,海胆,三文鱼籽,三文鱼腩,样样刺身都厚切劲足料。仲要油甘鱼切得好特别。成个饭都好邪恶,连矜贵嘅拖罗同埋海胆都有,口感比卖相更出色。不得不赞拖罗系溶既感觉呀,睇唔睇到啲油脂几丰富?是日飞机货 $148我想讲飞机货食得出好新鲜金目鲷同池鱼,金目鲷烧得好香,而且厚肉。池鱼厚切又系唔会令我失望。活赤贝 1只 $68爽口,不吃北寄贝的我只会吃活赤贝,太嘴刁了。丰 御膳 (一人前) $458呢个其实我想讲我觉得一个人系食唔晒,刺身有3款,牡丹虾,油甘鱼 ,三文鱼腩。都系厚切既,卖相不算吸引,但味道正。黄金烧虎虾 佢芝士融合海胆,成个唔会好油腻之如唔会烧到个虾干,开头有啲怕佢干,但唔会仲好香好入味。网烧美国安格斯牛肉眼呢个真系不得不赞,好大份,唔似一人份。好juice,又淋。不爱肉的我也很满意。迷你火灸鳗
个汤一定要饮晒,唔会咸仲要好足料。好饮好满意。
北海道刺身丼 $328
是日飞机货 $148
活赤贝 1只 $68
爽口,不吃北寄贝的我只会吃活赤贝,太嘴刁了。
丰 御膳 (一人前) $458
黄金烧虎虾
网烧美国安格斯牛肉眼
迷你火灸鳗鱼饭
迷你的饭但我觉得唔算迷你,而且鳗鱼烧得好香,好多紫菜同鳗鱼汁。
巨峰乳酸特饮同荔枝特饮
两杯中巨峰比较无咁甜,但两杯都好饮。
雪糕系薄荷朱古力,好重既薄荷味,好正,好中意。
好想下次试埋其他分店睇下系咪一样咁出色。