2024-04-18
餐厅按人头收费,我哋拣咗$198嘅肉蟹餐,包咗七款海鲜、六款自选配料同埋煮粥要用嘅时蔬等。今次嘅海鲜有沙白、肉蟹、蛏子、鲍鱼、鱼片、鲜虾同埋蚬,份量都几多。按次序我哋渌咗啲沙白同蚬先,食落冇沙,非常之鲜甜,唔使点酱汁都已经好好食肉蟹睇啲蟹膏都知正,肉质新鲜爽滑;鲍鱼大大只,弹牙爽口;鱼片冇骨,相当脆口;啲蛏子同虾都几大只,整体上全部海鲜都好新鲜,份量亦都多,抵食自选配料几款式都几靓几吸引,连花胶片都有,我哋就拣咗肥牛、黑毛猪腩片、韭菜猪肉饺、酱爆濑尿牛丸、松露香菇贡丸同鱼腐竹卷。呢个时候个粥底锅已经有阵海鲜嘅鲜甜味,啲肥牛用粥底渌一渌,又滑又香!佢嘅丸类亦都好出色,酱爆濑尿牛丸一咬落出就有酱汁流出嚟,中间塞满馅料食完火锅料之后职员就会帮我哋加粥胆、蛋浆、猪油渣同菜脯等嘅材料,再捞埋本身已经落咗喺粥入面嘅芋头、南瓜同粟米,就成为味道同口感都好丰富嘅海鲜粥。整体嚟请「满粥」海鲜锅用料新鲜,价钱公道,环境企理,食完真系超满足!