2023-06-09 30 浏览
今日同个朋友经开尖沙咀,我哋想食日本嘢,于是我哋去咗重庆附近隔离一个商场里面,发现咗呢间日本餐厅啱啱新开,于是我哋两个见到里面唔系话真系好多客人,可以静静地个环境又靓,于是就入去试一试,我哋同朋友入去坐低,之后佢就送咗壶茶俾我哋饮,里面系花茶嘅乌龙味嘅茶叶,而且个茶壶好靓好特别,我哋两个坐低咗之后我哋就嗌咗以下嘅食物。时令食品手写单(不包折扣)特上刺身盛六点(两切),呢个刺身好新鲜特别,钟意佢嘅油甘鱼同埋三文鱼腩同带子带子,入口非常鲜味,佢有一块青柠跟埋,感觉好Flash好新鲜,但系我觉得佢个吞拿鱼就好一般,除咗呢一除咗吞拿鱼之外,其他刺身都好好食,另外叫咗呢个炸天妇纙软壳蟹(一只)配蟹籽蛋黄酱,佢嘅软壳蟹哥炸粉好薄,但系炸得好黄金,所以我觉得咬落去非常热辣辣,而且佢个蟹都好多肉啖啖肉我觉得几好,令我叫咗呢个和风海鲜刺身沙律,,里面系好多三文鱼同鱼嘅刺身,其他都系沙律菜味道尚可,但系同其他西餐厅嘅质素差唔多,所以如果钟意食沙律嘅人都可以试吓,日式炸鸡块(五块)配蛋黄酱,呢个炸鸡嘅价钱非常之抵食,佢里面啲鸡肉系好嫩,好啱啱炸起好热辣辣,而且去配沙律酱简直一流严选、金枪鱼三实,呢个非常好食
特上刺身盛六点(两切),
特上刺身盛六点(两切)
炸天妇纙软壳蟹(一只)配蟹籽蛋黄酱
和风海鲜刺身沙律
,日式炸鸡块(五块)配蛋黄酱,
日式炸鸡块(五块)配蛋黄酱
严选、金枪鱼三实,
严选、金枪鱼三实,三文鱼
呢个非常好食,好新鲜咬落去好多鱼油口感唔错三文鱼
三文鱼籽军舰(一件),
三文鱼籽军舰(一件)
呢个寿司系单点嘅,佢最出色系佢个紫菜好脆,似啱啱整嘅感觉,所以我觉得好好食,我哋卖单嘅时候𠮶时认就送咗五张优惠券俾我哋,
佢要用一蚊刷开,先可以知道里面送啲乜嘢里面其中一张系送下午茶其他都系送食物,佢话只要下次嚟食呀一杯嘢饮就可以一次过用晒所有嘅优惠券,即系等于免费食咗一个餐,咁因为佢话佢呢间餐厅新开所以超过$500就会送5张呢啲优惠券,所以张优惠券去到8月31号,所以我哋一定会再过嚟,到时叫一杯嘢饮就可以有其他嘢食啦,我觉得呢间餐厅非常之好,因为可能啱啱试业,所以而且张单仲要有八折
时令食品手写单(不包折扣)
特上刺身盛六点(两切)
炸天妇纙软壳蟹(一只)配蟹籽蛋黄酱
日式炸鸡块(五块)配蛋黄酱
严选、金枪鱼三实,三文鱼
三文鱼籽军舰(一件)