2020-01-07
香港拥有多国多族既特质就好明显,净系中国菜都数死你,配合多年既大排档文化,好多热炒小菜都非常有价值潮州菜当然系热选,除打冷最正几味,特色小炒都正今次食出名潮州菜食店陈仪兴,睇下有咩惊喜店共分三边,旺到一个点,平日夜晚可能都要订,装修,无啦,牌档咁菜式当然以潮式野为骨干,好多款式既小妙、海鲜,期待花多眼乱,拣𩠌都拣左十几分钟,潮州嘢无理由唔食鱼既,拣左冻马友,马友特色:油分高,较大条够肉,佢完全发挥到佢既特点油分充足既肉再加埋普宁豆酱,无得输份量都好足,好正好满足加个椒盐九肚鱼,卖相一流,外脆既,味道都相当不错不过入面既肉就未算最滑,同埋食食下佢变细左,即系一开始既卖相只系因为炸完,不过味道系ok既豉椒炒大蚬,蚬真系大既蚬肉都几鲜,有咬口既豉椒味道相当不错,非常有风味份量亦好足,系值得一食既原本都够喇但见冬天有豆苗,多口问下可以点整,佢居然答我鸡油!!!!!认真如果你食过鸡油炒豆苗,你对豆苗或者鸡油或者传统大排档菜,应该有啲研究识食豆苗既人必叫:鸡油炒豆苗,佢能够将豆苗既特别味道发挥到极点一试难忘而好多地方已经无,上台即试,系依个味喇魔鬼在细节就系依种,劳苏食会话,你未食过鸡油炒豆苗你唔
豉椒炒大蚬,蚬真系大既蚬肉都几鲜,有咬口既豉椒味道相当不错,非常有风味份量亦好足,系值得一食既原本都够喇但见冬天有豆苗,多口问下可以点整,佢居然答我鸡油!!!!!认真如果你食过鸡油炒豆苗,你对豆苗或者鸡油或者传统大排档菜,应该有啲研究识食豆苗既人必叫:鸡油炒豆苗,佢能够将豆苗既特别味道发挥到极点一试难忘而好多地方已经无,上台即试,系依个味喇魔鬼在细节就系依种,劳苏食会话,你未食过鸡油炒豆苗你唔算食过最好味嘅豆苗正
成餐食完结论系:陈仪兴真系出色既潮州餐厅加传统大排档其他小菜应该都超正必食
#推介卤水鳝鹅好多
#上菜超快既