2024-04-08 28 浏览
不嬲都知道愉景新城系一个啱晒一家大细嘅地方,但系估唔到今日嚟到都揾到一个情侣都啱玩嘅烘焙工作坊🍞特别系个员工真系好funny,所以even有另一班家庭一齐join同一个制作坊都唔会觉得好尴尬👍🏼呢一点真系好紧要,因为成个过程个气氛都好好,令我地都好投入🥳所以先有咁多咁可爱既面包仔整到出嚟🥯。一入到去虽然个area无一般市面既烘焙workshop咁大🧁但基本上要既野店员都已经prepare好哂俾我地,因为系亲子都岩玩👩‍👦‍👦所以难道上都系好易学👶🏻首先入到去第一件事系要清洁双手,之后围好围裙就可以开始搓面团🥐店员都俾左啲参考我地就可以开始自己发挥,自由度好大。而想制成品放入焗炉前,店员都俾左option我地可以周围行下再翻黎😌而手尾全部都有人帮手包底🤑完全系enjoy个制作过程就可以,所以我地都好appreciate成个工作坊❤️无论系大细定好似我地咁情侣档都一样享受👫