劲嬲,未见过有人咁样做外卖。我地公司有时午饭会帮老板们叫外卖,叫过好多间,未见过有一间咁样--衰!!!!首先,我地十一点九叫,叫左佢地十二点十五分上黎,佢地话ok,但佢地十二点半先出单,十二点五十分先上到,仲要系坐的士唔洗跳表,20蚊!都唔明佢地游左去边,都算啦!咁我地都叫得多,有十几样野,如果早知佢地咁迟先上,d汤面我地都唔会要佢分汤上啦,佢地仲要分汤收多1蚊,都算!上到黎一开始同我地讲,d汤漏左少少,不过唔严重唔紧要,咁佢地话仲有外卖要送,咪叫佢地走先,都唔想阻左佢地做生意!But,d汤唔系漏左少少lor,起码有一半数量的汤都凹晒盖,多多少少都有漏,漏埋都唔止少少!最重要系佢地d菜饭,唔知点解pack 埋一齐果阵,居然拎碗酸辣汤垫底,咁个汤盒又唔系靓料,成碗汤漏晒!!!!!!d菜饭盒好脏,大佬,我成班老板食饭,唔系食垃圾堆的食物lor,咁样卖相,好对唔住佢地lor!同埋,有脑同有心做外卖生意都知,d盒要写番系咩野黎,佢地唔写,我地仲要揾到死死下,又要分!仲有最火滚,系叫佢地送番碗酸辣汤,因为果碗漏晒,佢地仲话上黎果阵无漏,我就话比佢地知,系佢地拎d菜饭放系碗汤上面,佢地都知衰,但佢

劲嬲,未见过有人咁样做外卖。

仲有最火滚,系叫佢地送番碗酸辣汤,因为果碗漏晒,佢地仲话上黎果阵无漏,我就话比佢地知,系佢地拎d菜饭放系碗汤上面,佢地都知衰,但佢地仲要问下可唔可以补,先至再话送。
咁我另外分单果阵有叫一个红油炒手,我老板都有叫,咁我实比左佢先啦,我就叫佢送番份黎,因为我未睇单,唔知佢无落单定送漏左。
佢话都无落单,佢地跟单送,张单无落到唔会送。
咁我同佢讲,我落单果阵有讲,系你无落单,你落漏左你系咪应该送番。
佢话张单无落即系无收到我钱,佢同事已经出左发送野,唔会叫番佢番黎送埋我果份红油炒手。
咁我同佢讲,系你落漏单㖞,咁我地要食,你唔送?
佢话当初张单无写就唔会送!!

我劲嬲,我话咁我以后唔会再叫佢地皇之家。
佢就话,咁好lor!
由头到尾,佢都无一声道歉lor!整漏晒d野,无讲过唔好意思;话佢知碗汤漏晒,叫佢补,佢唔觉得佢地咁pack野法对d客唔好;叫佢落番个红油抄手,佢净系识讲跟单做野!我觉得佢地好无heart,好似由头到尾都同一个无感情的机械人落单咁!!!!
好失望,呢间野,我真系行过都会运路走!

同埋d食物,好油,d𩠌劲少,唔抵食!
2011-08-24
等候时间
45 分钟 (外卖送餐)