2022-08-17
皇太后👩👧话上次食酸菜鱼只满足左佢一半🫴🏻另外个一半,要食埋🌶水煮鱼🐟先算搞掂。系既🫡 遵命🫡 即刻揾间食得🥢 • 睇得👀,又坐得舒服既😌~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪成都水煮鱼 • 桂花鱼 • 例牌($338)𝐌𝐞𝐧𝐮📖写住𝟏𝟒吋 • 𝟐𝟎磅(𝐉𝐮𝐦𝐛𝐨)巨盆上🍲咁够份量,用黎打卡一流📸拣左𝟑度辣🌶🌶🌶(*最辣系𝟓度辣)上枱时见到红卜卜,咁多辣椒干🫣都有吓一吓🥵不过食落,我地都接受到㖞🤪鱼片🐟比平时食既大块 • 厚身🤌🏻鱼肉无骨 • 食落够滑🧏🏻♀️包𝟒款配料,拣左💁🏻♀️▫️牛肚够淋 ▫️牛柏叶爽爽 𝟐样都好索汤😳▫️猪红唔硬,少少爽滑🤏🏻 ▫️烟韧木薯粉条🤓桂花鱼鱼片🐟 & 𝟒款配料都各有好多旧🥢.▪酸菜爆炒肥肠 ($165)肥肠🐷旧旧都有返咁上下𝐒𝐢𝐳𝐞,洗得干净冇个阵臭味🐽酸菜之外,仲加左青 / 红椒🫑 • 洋葱🧅 • 蒜头🧄如果唔系怕太饱🤰🏻咁惹味,真系想嗌多个白饭🍚.▪黑松露素鸭 ($95)黑松露劲多🖤,上枱已经闻到劲香黑松露味👃🏻腐皮唔会卷到死实实,清晰睇到一个个圈🔘食落咸咸地 • 带少少甜🤏🏻.▪酸辣水晶粉皮 ($42)粉皮
另外个一半,要食埋🌶水煮鱼🐟先算搞掂。
系既🫡 遵命🫡
即刻揾间食得🥢 • 睇得👀,又坐得舒服既😌
▪成都水煮鱼 • 桂花鱼 • 例牌($338)
𝐌𝐞𝐧𝐮📖写住𝟏𝟒吋 • 𝟐𝟎磅(𝐉𝐮𝐦𝐛𝐨)
巨盆上🍲咁够份量,用黎打卡一流📸
拣左𝟑度辣🌶🌶🌶(*最辣系𝟓度辣)
上枱时见到红卜卜,咁多辣椒干🫣
都有吓一吓🥵
不过食落,我地都接受到㖞🤪
鱼片🐟比平时食既大块 • 厚身🤌🏻
鱼肉无骨 • 食落够滑🧏🏻♀️
包𝟒款配料,拣左💁🏻♀️
▫️牛肚够淋 ▫️牛柏叶爽爽
𝟐样都好索汤😳
▫️猪红唔硬,少少爽滑🤏🏻 ▫️烟韧木薯粉条🤓
桂花鱼鱼片🐟 & 𝟒款配料都各有好多旧🥢
▪酸菜爆炒肥肠 ($165)
肥肠🐷旧旧都有返咁上下𝐒𝐢𝐳𝐞,
洗得干净冇个阵臭味🐽
酸菜之外,仲加左青 / 红椒🫑 • 洋葱🧅 • 蒜头🧄
如果唔系怕太饱🤰🏻
咁惹味,真系想嗌多个白饭🍚
▪黑松露素鸭 ($95)
黑松露劲多🖤,上枱已经闻到劲香黑松露味👃🏻
腐皮唔会卷到死实实,
清晰睇到一个个圈🔘
食落咸咸地 • 带少少甜🤏🏻
▪酸辣水晶粉皮 ($42)
粉皮细细条 • 劲滑身😙
食落唔会太油,唔算好辣。
▪芒果香桃沙冰 ($58)
沙冰大大杯,满到有个小山丘🗻
冰🧊打得够碎 • 够幼细❄️
用黎解辣一流🤣
▪茶位 ($15/位)
$𝟏𝟓系值得,因为唔系普通茶叶🫖
系八宝茶,有杞子 • 山楂 • 菊花 • 红枣 • 冰糖......
加热水🔥焗一焗先饮🍵,劲养生💃🏻
🔺以上价钱 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺楼底好高,座位够阔落🛋
🔺店员们都好有礼貌🙇🏻♂️🙇🏻♀️