2023-05-22
今日听朋友介绍黎到长沙湾食好西佢介绍话呢间「鸟海山」食铁板烧好正,今日难得早左收工过过黎一探究竟入面不出意外系好靓既日式风格,成幅墙都贴左图画,又几靓呢到有好多唔同套餐叫,唔一定要单点,最正系呢到有一人餐,唔洗同朋友一齐叫叫完有啲野又大家唔岩食今日我地叫左鸟海山铁板餐先黎刺身,店员好细心讲解每一款鱼、点食同先后次序,黎呢到食野有被重视既感觉刺身每一片都好厚切,好鲜味,差啲以为自己食完刺身就会饱左鲍鱼提前切好晒,食落好香牛油味,好弹牙龙虾系听讲最多人赞食完一次我都明点解肉质爽口唔洗讲,劲新鲜,落左蒜蓉去煮,入晒味,一啲腥都无,一上枱个下已经闻到劲香鹅肝多士,食落好软身好香口,多士落重牛油卜卜脆食落有声,高质牛肉薄烧,肉质一啲都唔韧,中间包左啲葱系入面,几有特色最后配有炒饭同炒野菜,炒饭好干身粒粒分明,入面仲有啲樱花虾同蛋花吊味,好好食
入面不出意外系好靓既日式风格,成幅墙都贴左图画,又几靓
鲍鱼提前切好晒,食落好香牛油味,好弹牙
牛肉薄烧,肉质一啲都唔韧,中间包左啲葱系入面,几有特色