2017-10-25
同朋友行开又一城,本身想去隔离个间,点知见到呢间mad for garlic,装修几靓,又比个名吸引左就入去喇。咁岩过晒lunch time,唔洗等位就入得。2点到,仲有lunch set, 大概$130-200 有沙律/汤,主菜加餐饮。地睇menu 已经好想食佢地饭类,牛油饭呢个terms真系好吸引,见set lunch 有呢款就拣左个galic sizzling rice(热板腌渍蒜头烟肉及飞鱼子炒韩国牛油饭)。跟餐个沙律分量都唔细,传统西餐沙律。主菜一上已经劲香蒜味,再加埋牛油香,已经激发起晒所有食欲。唔知系咪用左韩式辣酱去炒饭,定系飞鱼子嘅关系,成个炒饭都好有韩式风味,冇紫菜但系感觉好似有韩国紫菜系到咁,不过又完全唔觉食紧韩国菜。佢每一粒饮都好香牛油味,再加埋上面个酱汁,完全另我地食唔停口。注意:menu 写系一个辣椒,不过我觉得佢个辣味都几重,唔食得辣嘅就可能唔好拣呢个喇。另我地肯停一停嘅原因系因为另一道菜到喇。我地散叫左个garlic steak(热铁板MFG招牌肉眼扒配蒜头山)。一上菜就已经被佢吸引,铁板仲系好热,我地叫左五成熟,朋友唔食得咁生,职员就话可以切开再辣熟少少
2点到,仲有lunch set, 大概$130-200 有沙律/汤,主菜加餐饮。 地睇menu 已经好想食佢地饭类,牛油饭呢个terms真系好吸引,见set lunch 有呢款就拣左个galic sizzling rice(热板腌渍蒜头烟肉及飞鱼子炒韩国牛油饭)。跟餐个沙律分量都唔细,传统西餐沙律。
另我地肯停一停嘅原因系因为另一道菜到喇。我地散叫左个garlic steak(热铁板MFG招牌肉眼扒配蒜头山)。一上菜就已经被佢吸引,铁板仲系好热,我地叫左五成熟,朋友唔食得咁生,职员就话可以切开再辣熟少少。个蒜头山系有干蒜片、蒜蓉、蒜粒,所有款式嘅蒜都系齐到。牛肉拣左美国牛,五成熟对我岩岩好,唔会太生又唔会硬,肉好软林,每一块都配埋蒜一切食,绝对系味觉享受。
对于钟意食蒜味嘅我觉得依家先认识呢间餐厅实在太可惜,因为食物质素,味道,环境所有都系一级享受。以后约食饭又多个选择喇😋