2023-04-14
平时都好钟意食牛肉,呢间火锅店光顾左好多次。每次食都无令我失望,建议大家可以黎将军澳呢间分店食,因为我觉得人比其他分店少,唔需要等咁耐位,食得舒服😌汤底今次叫左鸳鸯汤底,分别有牛骨清汤同埋青花椒辣汤,牛骨清汤里面好多萝卜同牛腩,汤底清甜,牛肉味浓。至于青花椒汤底好香花椒味、又麻又辣,非常唔错👍牛肉今次叫左六款肉试1:澳洲和牛-牛颈脊口感爽滑2:牛上肋雪花多,牛肉软而香3:五花趾纹路明显,肉厚实4:安格斯-横隔肌油花分布平均,牛肉味好浓5:吊龙伴肉质鲜甜,口感好6:胸口膀爽口有油香,非常好食当中我最钟意将胸口膀夹埋牛上肋食,口感又柔软又爽,好特别,再点埋616秘制嘅牛油酱油好好味🤤除左牛肉,我地仲叫左饺子,呢个饺子之前都试过,今次叫左双拼牛肉饺,一边系麻辣味、一边系原味,如果食到辣可以食麻辣,肉汁丰富,配上有少少厚度嘅饺子皮,真系可以一个人食晒一碟😍呢间铺头除左汽水,有提供一啲特色野饮,例如菊花桂圆露、玫瑰洛神花茶,我就叫左乌梅汤,酸酸地,好开胃,可以食多几碟牛肉🫣消费价钱:两人500几结论:会不断光顾餐厅名称:616牛肉火锅专门店 (明德商场) (将军澳)餐厅地址:将军澳培成里10号明
汤底
雪花多,牛肉软而香
3:五花趾
纹路明显,肉厚实
4:安格斯-横隔肌
油花分布平均,牛肉味好浓
5:吊龙伴
肉质鲜甜,口感好
6:胸口膀
爽口有油香,非常好食
消费价钱:两人500几
结论:会不断光顾
餐厅名称:616牛肉火锅专门店 (明德商场) (将军澳)
餐厅地址:将军澳培成里10号明德邨明德商场1楼105-106号舖