2024-02-29 618 浏览
我唔系住葵涌附近,去得葵广梗系扫街啦,边有人好似我咁傻仔食一大碗面。偏偏我今次就系咁傻仔😆,试咗细妹姐饺子拉面店,超级大碗😲,一个米八嘅男人都饱到飞起呀😨!其实睇佢舖头名就知道佢主打饺子同埋拉面,除咗饺子都仲有其他𩠌嘅,而我就试咗猪软骨!饺子本身每粒都好大粒,一粒都接近两粒湾仔码头😳,但系一碗面竟然有六粒,猪软骨都有五至六嚿。𩠌嘅份量大家都应该觉得好惊吓🤯!面都绝对唔少,我相信有两个拳头咁多嘅拉面🤠。价钱又唔系话好平,但系性价比就非常之高啦。睇返佢份量多到咁,都好难买到三四十蚊碗,六十几蚊都合理嘅!🤓我觉得有时如果你游完水行完山,消耗咗好多卡路里之后,真系可以食返咁大碗面医吓肚!😎