2024-10-21
今日经过黄埔,见到呢间食饺子嘅餐厅叫劲饺笑,就比佢吸引左入去。好彩我早到,大概6点,所以唔使等位。一入去,店员就比餐牌同QR code我哋点餐。值得一提系佢个筷子座,系粒饺子黎!同埋个餐厅另外一个特点系,有个自助酱料bar,仲有好特别嘅柠檬汁!以下系ordered food:-韭菜猪肉饺并大葱牛肉饺(汤饺6只) $46-自家制苹果雪梨水 $10-黑松露猪肉并鲜虾带子饺 (煎饺6只) $48-花胶鸡丝汤米线 $35-鸡汤关东煮 $42-自家制罗汉果白茶 $10佢地嘅饺子都好足料,好新鲜,我自己个人最钟意嘅系个黑松露同鲜虾带子,因为好特别,平时好少食到。至于韭菜猪同大葱牛其实都好好食。另外值得一提系佢哋个煎饺唔会好油,食落唔会觉得好热气,几好。同埋佢地汤饺个汤底好好饮,我最后成碗饮晒。个花胶鸡面都唔错,有一条大大条嘅花胶,仲有啲鸡丝都煮得好淋,好好食。另外,关东煮都好好食!有去左日本嘅感觉,又足料!最后,佢地个自家制饮品都好好饮,好清甜,又唔贵,饮落觉得好健康。整体来说,呢间系间回头率好高的餐厅!抵食又好味!好满足!
以下系ordered food:
-韭菜猪肉饺并大葱牛肉饺(汤饺6只) $46
-自家制苹果雪梨水 $10
-黑松露猪肉并鲜虾带子饺 (煎饺6只) $48
-花胶鸡丝汤米线 $35
-鸡汤关东煮 $42
-自家制罗汉果白茶 $10
另外,关东煮都好好食!有去左日本嘅感觉,又足料!
整体来说,呢间系间回头率好高的餐厅!抵食又好味!好满足!