2024-08-16 382 浏览
好耐无约朋友食元朗食饭,今日黎到呢间已经开左好多年既野川拉面聚旧,以前读书都成日黎,真系好多回忆!估唔到中午时段都劲爆场,要排队先有得入,人气真系keep得好好呢到主打日式食物,款式非常之多,但最吸引到我黎都系佢啲特饮,不定时更新,次次都有惊喜!日式鸡扒丼饭,用既自然系日本米,鸡扒外皮煎到脆一脆,咬落劲香口,面头仲好有心思咁放左木鱼丝,好睇又好食芝士辣汤底拉面配吉列猪扒,唔好睇佢咁红,其实都唔会太辣,反而捞埋啲芝士成个汤底好浓厚,拉面索晒啲汁劲入味!至于吉列猪扒就唔洗讲,睇见都流晒口水外脆内软无得输!胡麻酱沙律,好大份,酱汁够份量一啲都唔会dry椒盐鸡软骨,同样大大份,好够味同香口,朋友食连我都听日到有声,真系一食就停唔到口特饮今次叫左Corona沟利宾纳加姜,估唔到劲match,甜甜地无乜啤酒苦味,底下仲有啲姜糖又甜又甘,强烈推荐大家试下!

胡麻酱沙律,好大份,酱汁够份量一啲都唔会dry

外卖自取