2024-08-20 824 浏览
由行入餐厅开始已经闻到一阵异味,阵味系类似宠物店入面阵狗嘅体味。舖头内嘅位置唔多,我哋被安排坐喺餐厅嘅角落头。位置比较迫,冇咩空间放野,朋友购物完之后去食饭,全程都要揽住购物袋同手袋。舖头以QR code落单,我同朋友都肚饿啦,一人叫左一碗面再加小食。落单后满心期待食到传说中嘅传统牛肉面,我地叫左两个半肉半筋牛肉面(红烧汤底、麻辣汤底各一)、牛腱牛腓条面(红烧汤底)、肉燥干拌面,小食方面就叫左两个麻辣鸭血、一个百页豆腐、一个甜不辣。上菜速度算快,大概落单后5分钟内已经上菜。但食物一放落口,已经觉得中晒伏。首先系牛肉面嘅汤底完全无味得黎又带点酸,完全仲差过连所式嘅牛肉面汤底;麻辣汤底就好少少,起码食到有辣。而拌面就肉燥做到有咸味,就系咁大把。终极大佬系个麻辣鸭血!真系好难做到一放落口想吐返出黎!个所谓麻辣汤底系水一样但水面又浮住啲辣油,件鸭血不论口感定味道都比起街边车仔面档嘅猪红更加差。原本见到餐厅好评如潮同朋友一齐试吓,谁不知系失望而回。第一次食剩咁多野,连块牛肉都要中途放弃。未试过嘅朋友唔洗可惜,可以唔洗试⋯⋯除非你食开明将寿司,有一颗勇士嘅心。

• 没有