2024-07-10 2092 浏览
老实讲,我系嚟试试自己运气 有冇缘坐到去铺头中间棵樱花树下😝虽然今次无缘坐𠮶度,但相信不久嘅将来我会再嚟㗎😆餐厅为一间套餐+自助任食台湾火锅店顾客需于门前先拣定属意嘅套餐入座后基本上肉类同热食系扫QR code落单蔬菜、丸类、包装粉面就以自助形式随便拣、随便攞。第一次帮衬,攞个中位数,先试试个套餐B-澳洲M7- 选料牛胸腹,肉质滑溜,有牛味,配沙茶汤底认真和味😋牛板腱同卡乐beef都有牛味🥘沙茶汤底- 底有洋葱、红葱头、蒜头同青葱多样重口味,淡淡沙茶味,足够令食材有味,但不至于油腻,赞呀👍🥘椰子鸡汤- 底有红枣、杞子,奶味浓,搭配蔬菜可以令蔬菜本身嘅甜味提升,系一个唔错嘅选择😌自助吧款式超多但依然做到好整洁🫶🏻食材refill速度都好快,所以食材都几新鲜👍夹左几次鱼皮都系卜卜脆架🤩另外值得一赞嘅系台式小食sssss🤡等紧个汤底滚,就已经可以食食食😆当中我encore得最多嘅系台南虎城虾卷‼️黐咗线咁好味,就咁拎出嚟卖我都会keep住帮衬🤭🤭🤭仲有花雕嫩鸡肉同阿嬷金钱肚‼️点会谂到搭单嘅小食都会炆到淋、入哂味架🤪厨师一啲都唔马虎,叫人点可以唔回头呀😌最后,感动七百万人嘅系餐厅有劲多款甜品拣,
虽然今次无缘坐𠮶度,但相信不久嘅将来我会再嚟㗎😆
餐厅为一间套餐+自助任食台湾火锅
顾客需于门前先拣定属意嘅套餐
入座后基本上肉类同热食系扫QR code落单
蔬菜、丸类、包装粉面就以自助形式随便拣、随便攞。
第一次帮衬,攞个中位数,先试试个
牛板腱同卡乐beef都有牛味

🥘沙茶汤底- 底有洋葱、红葱头、蒜头同青葱

自助吧款式超多但依然做到好整洁🫶🏻
食材refill速度都好快,所以食材都几新鲜👍
夹左几次鱼皮都系卜卜脆架🤩

另外值得一赞嘅系台式小食sssss🤡
等紧个汤底滚,就已经可以食食食😆
当中我encore得最多嘅系台南虎城虾卷‼️

最后,感动七百万人嘅系餐厅有劲多款甜品拣,务求要你捧住个大肚髧走😁

🧇窝夫外脆内软,配雪糕好味
🍧爱玉冻似白肉凉粉,味道几新奇😝
🍮黑糖豆腐花豆味浓郁,质感滑溜,但其实又同我哋平时食开嘅豆腐花唔同,佢比较似系豆味嘅蒟蒻🙂
试完店家自制嘅仲可以拣杯movenpick/ 食条雪条,真系满载而归🥳
用餐时段