2024-02-05 142 浏览
今日喺尖沙咀行街,经过一间铺头面积细细嘅餐厅,见到好多人,6点已经接近坐满人,我地估计一定好好食,所以就入去试吓。我一行两人,叫咗一碟「虾酱炒通菜」,通菜好新鲜、香嫩而爽口,热辣辣,即叫即炒,好重虾酱味,仲有小小樱花虾仔,好香口,超正。接着,系「烤鸡」半只,鸡肉好嫩滑,估计系经烤焗过,鸡皮有少少干身,鸡皮好滑,而且有黏黏哋嘅感觉,调味料及香草味吸收晒入去,好好味,超惹味。主食叫左「生牛肉汤檬」及「三宝汤河」,汤底同样系越式风味,三宝包含咗牛𦟌、牛丸、牛肉,好新鲜,好好味。饮品叫咗「冰镇奶茶」及「鲜果沙冰」,2款都好好味,鲜果沙冰真系用新鲜水果制成,即叫即整。埋单合共全餐只需三百多元,真系好抵食。