2018-03-07 31 浏览
因为自己好钟意食豚骨拉面,所以无论系旅行定系香港都会发掘一啲人细又好味嘅拉面店。今次依间拉面店系喺太子,位置都算方便附近都有其他唔同嘅嘢食,我哋今次见到餐厅门口嘅装修几特别而且餐牌上面都有一啲我哋未见过嘅汤底所以就谂住试吓新野。估唔到我哋又揾到一间有特色嘅拉面店,我叫嘅拉面系普通嘅豚骨拉面魂拉面,不过都千祈唔好睇小普通嘅豚骨拉面,汤底系非常之龙猪骨汤味,叉烧亦都做得非常之好,肥瘦均匀,挂汤能力都几高下。因为餐厅系用咗曲嘅拉面所以如果钟意食有口感嘅拉面,最好就叫硬身嘅拉面🍜值得一赞嘅就系糖心蛋做得非常之好,半生熟嘅程度系啱啱好留心,而且糖心蛋嘅味道都唔会太咸好正宗既感觉另外朋友就叫咗菠菜汤底嘅拉面,我哋本身见到汤底绿色本身有啲犹豫,但系朋友叫咗之后我饮左一啖汤底发现原来系新发现,汤底嘅味道系香浓嘅蔬菜味,再配左少少胡椒有一啲啲辣辣地嘅感觉,感觉非常之特别而且绝对冇伏反而系一个非常之特别嘅汤底添,觉得都可以一试。反而系一个非常之特别嘅汤底添,觉得都可以一试。另外我哋觉得餐厅嘅小食都非常值得一试,我哋叫咗味淋鱼干同埋炸鸡,炸鸡嘅质素非常之高因为系即炸嘅关系所以非常之脆最后我叫左一支绿茶味波子
反而系一个非常之特别嘅汤底添,觉得都可以一试。
另外我哋觉得餐厅嘅小食都非常值得一试,我哋叫咗味淋鱼干同埋炸鸡炸鸡嘅质素非常之高因为系即炸嘅关系所以非常之脆
最后我叫左一支绿茶味波子汽水,个人就觉得原味比绿茶味好饮,因为绿茶味抢咗波子汽水味嘅甜。
2018-03-01