2017-09-13 1226 浏览
姐夫推介一个我好日都唔去既地方食饭 - 高山剧场,我除左谂起个度买演唱会飞无人排队之外,无事都唔会去啰...但原来观塘去都唔远,有小巴。应该新装修,因为场地都好新。以粤剧为主题,好简洁的布置。一行8人,叫左一些例牌小菜猪、牛、鸡、鱼样样一款,再加椒盐鲜鱿及凉拌,价钱也中规中举。先来生炒骨,有些喜出望外,好味!比起方间好多中餐小厨好味得多;再来的几款小菜,连麻烦家姐都话好,估唔到重好味过依家啲酒楼水准,唔系话好高质数,但几十蚊一蝶𩠌,真系胜价比高架。愈食愈想再食,又叫多个蒸水蛋、豉油炒面,都好高水准,尤其个炒面,好耐无食过咁干身既炒面,又够火喉,食得出猛火煮过既豉油香味,无得顶!埋单每人唔洗$100...原来7:30后有85折,重唔加一,真系估佢唔到,赚左!重之叫多啲野食啦!会再嚟多好多次,希望保持水准啦!

会再嚟多好多次,希望保持水准啦!
题外话/补充资料: 原来呢度可以来料加工,鱼虾蟹都得,咁下次要试下先!
2017-09-08
庆祝纪念
生日
  • 椒盐鲜鱿、咸鸡、瑶柱蒸水蛋(其实样样都好有水准)