上星期,经过禧利街,见到有间新面包店,呢个舖位前身系 Salon 。喺禧利街头,邻近地铁站,人来人往,占尽地利!不过对住马路,有点沙尘滚滚! 今日经过正式开张!见门口有花牌!反正今朝迟咗出门口,买面包食都好呀! 店内有三文治、面包及纸包饮品卖。面包属普通货色,不外乎吞拿鱼包、叉烧包、菠萝包、麦包、方包、.........胜在新鲜出炉,由 $4 ~ $8 不等。最平系鸡尾包、大多数面包系 $6;至于三文治 $9 ~ $10,系面包师傅新鲜制造,我见店员喺面包工房即时攞出嚟!新鲜三文治放喺枱面,方便顾客选购!有:番茄蛋、芝士火腿、火腿蛋、吞拿鱼生菜、咸牛肉生菜。另有曲奇饼、芝麻饼、蛋挞........买了三文治及面包做早餐!火腿蛋三文治 $95 款之中,点解我特别买咗火腿蛋?因为我见到盒内有点湿气,相信刚刚炒完蛋,尚有热力才会有点湿气。够新鲜! 炒蛋加咗盐,微暖,有些少咸味,仲要好厚呀!真系满足! 火腿就冻冰冰,恐怕无淼过水! 夹火腿果块方包,搽咗牛油,带点咸香味!方包只系一般质地,未够软熟!吞拿鱼包 $6我问店员边啲面包系新鲜出炉架?佢话吞拿鱼包。事关今日天气冻,想食吓热辣辣面包! 吞

今日经过正式开张!见门口有花牌!

反正今朝迟咗出门口,买面包食都好呀!

新鲜三文治放喺枱面,方便顾客选购!

另有曲奇饼、芝麻饼、蛋挞........

买了三文治及面包做早餐!

火腿蛋三文治 $9
炒蛋加咗盐,微暖,有些少咸味,仲要好厚呀!真系满足!
火腿就冻冰冰,恐怕无淼过水!
火腿蛋三文治

炒蛋好厚呀!真系满足!

吞拿鱼包 $6
吞拿鱼包普普通通!跟坊间一样 size ,馅唔多!系比较软熟!暖暖地!都唔错!

吞拿鱼包

香茜芝士烟肉包 $6
卖相十分吸引!
外脆内软嘅包,搽上牛油,加上一块烟肉,系雪藏烟肉攞去烘焗,感觉好肥腻!一半系肥猪肉!
如果煎吓再焗会更香口!加埋芝士及沙律酱,相当惹味!
面头舖满香茜碎,散发香味!集色、香、味于一包!

香茜芝士烟肉包

我会比较推介三文治!胜在新鲜制造!起码好过便利店货色!一样可以即买即走唔使等!

2010-12-08
外卖自取
$21 (早餐)
吞拿鱼包
今日经过正式开张!见门口有花牌!
新鲜三文治放喺枱面,方便顾客选购!
另有曲奇饼、芝麻饼、蛋挞........
香茜芝士烟肉包
火腿蛋三文治
炒蛋好厚呀!真系满足!