石烧牛扒系其中一个日本野特色,睇得玩得又食得上枱前会先将牛肉煎到一成熟,就放上300度火山石板上上菜,俾客人自己决定熟度、㶶度旺角牛极,好多区都有分店,依间舖面相当靓,好有日本铁板烧风味环境都算几唔错,餐牌基本上食开既牛部位,肉眼西冷牛柳牛肩都有自助沙律,有柚子汁同芝麻汁拣,日式沙律,唔错180G牛肩排,其实唔系香港一般牛排用既部位,上枱超吸引嘅卖相,滋滋声好好听份量好足好厚身,经店员提醒,煎香一面之后就成块反转,先切开睇睇肉质,几唔错切开咗细粒慢慢煎,好香,由于我较钟意食生啲(平时食五成靓牛食三成),所以好快就食得,趁入面仲粉红就食,肉质估唔到咁嫩,咬落口感几好先落岩盐PINK SALT净食,牛味好浓加埋焦香好正本身食牛扒就唔太啱点辣酱因为太重味会盖过牛味,但试一试辛味芥末烧汁,少少辣又好有芥末味,配牛扒都好正好惹味牛肩肉好夹好正,到自家制烧肉汁,好好味配自助任食既珍珠米饭配紫菜粉,好夹好正日式牛肉汤超惊喜,真系有牛肉完全无扼你(啲牛肉都好味添),牛肉汤清得黎都好有牛味,相当唔错成餐既感觉良好牛肉质素高,酱料、配菜正,服务超好会同你倾下计牛肩排惊人性价比,系我食过最正既牛肩排之一,原
石烧牛扒系其中一个日本野特色,睇得玩得又食得

自助沙律,有柚子汁同芝麻汁拣,日式沙律,唔错
先落岩盐PINK SALT净食,牛味好浓加埋焦香好正

牛肩排

牛肩肉好夹好正,到自家制烧肉汁,好好味
配自助任食既珍珠米饭配紫菜粉,好夹好正

辛味芥末烧汁

自家制烧肉汁配珍珠米

日式牛肉汤

成餐既感觉良好
牛肉质素高,酱料、配菜正,服务超好会同你倾下计
牛肩排惊人性价比,系我食过最正既牛肩排之一,原来牛肩最大发挥系石烧,好有风味,正

#好想乱切咩都试下
#我饮咗3碗汤食左2碗饭