2020-07-11
日本沾面连锁品牌「三田制面所」,系日本多个旺区都开左分店,系一股新势力黎到香港都系拣旺区铜锣湾开,外表同日本店基本上无分别,连锁既保证,座位唔迫几舒服下既餐牌当然系以最人气嘅沾面为主,浓骨鱼汤,仲有4款面既份量俾你拣,唔想食沾面都有几款拉面浓香豚骨鱼介沾面,中,招牌菜,当然要试既,豚骨鱼汤真系好浓,一落面就挂晒系面上面偏粗身,几弹牙下既,唔重蛋味,入口都滑既汤汁超浓豚骨味,鱼味都劲香,各香料、调味都属重口味既,中意既会好中意,唔中意重口味既要有啲心理准备叉烧唔太烧烤feel,但肉质都几嫩,味道唔错蟹肉忌廉薯饼,外面好够脆,咬开就爆出蟹味忌廉薯蓉,忌廉味既薯蓉好正好加分蟹味都几重而成件事好夹,个人认为仲正过牛肉薯饼,好creamy好满足半熟蛋三田特制拉面,三田面加半熟蛋加沾面汁变成既汤底,都系豚骨鱼介,中意饮拉面汤或者有啲怕太浓淍既,依个汤会较易接受,豚骨仍然浓但较易入口,鱼鲜味仍然,浓汤一碗面因为浸住,会较沾面腍身,个人认为更好食半熟玉子正常,配依款浓汤几好味份量好足,完全冇扼你整个拉面旅程我觉得最大亮点系佢既面,面质几有咬口,一食就知系鲜面,配汤同沾面汁都正至于汤汁就好睇个人喜好,我
整个拉面旅程我觉得最大亮点系佢既面,面质几有咬口,一食就知系鲜面,配汤同沾面汁都正至于汤汁就好睇个人喜好,我就认为汤面好浓好正,沾面汁已经有啲咸,佢价钱唔贵系依区算一咁,总括都算不错
#开到零晨啱晒饮完野或者玩完去食好日本人
#可能系连锁店所以员工唔系好日本