2020-07-04 520 浏览
农场餐厅作为多年的街坊西餐厅,依间应该系第三间新开既舖,开咗就好想黎试下佢有咩唔同一入餐厅门口已经觉得好舒服,装修较似日本简约风多过扒房,几正几chill既,比另外两间既风格都好唔同餐牌大致相同,都系做港式啲既西餐为主,睇落都几吸引既先上餐汤、包,罗宋汤正常,包系焗左既蒜茸包,算几好味生果沙律属于港式西餐传统,味道都系正常嘅香草牛油焗扇贝,上枱发现都几大只,以为特价跟餐小食会hea啲但完全唔系,香草牛油味好浓,食落仲好鲜好香香草牛油亦好夹扇贝个味,肉质唔老又滑,正纽西兰A级肉眼,叫左五成配薯菜,系时候睇下大厨手势比起另外两间有无分别,先赞一下就系佢个沙律菜,又鲜又好味,薯条几唔错,夹埋作为配菜一流肉眼一切开就见到粉红色,肉汁多而皮脆脆地,火候控制出色入口牛扒肉质嫩滑,相当高质既牛,牛味浓而又唔系靠调味或汁焗芝士带子鸡扒饭,卖相好吸晴流晒口水,份量好足,脆香芝士系面,连埋蛋炒饭一齐食都好正带子仍然香滑鲜,半熟肉质好味,鸡扒味道相当唔错,肉嫩皮滑成个饭啖啖都好味最后送上餐饮同甜品,相当丰富嘅一餐好唔错既港式西餐,而牛扒更喜出望外,高质到食物气氛都好正,性价比奇高,我一定会再黎!!!!#服务
餐牌大致相同,都系做港式啲既西餐为主,睇落都几吸引既

先上餐汤、包,罗宋汤正常,包系焗左既蒜茸包,算几好味
生果沙律属于港式西餐传统,味道都系正常嘅
香草牛油亦好夹扇贝个味,肉质唔老又滑,正
肉眼一切开就见到粉红色,肉汁多而皮脆脆地,火候控制出色
入口牛扒肉质嫩滑,相当高质既牛,牛味浓而又唔系靠调味或汁

罗宋汤   蒜蓉包

水果沙律
香草牛油焗扇贝
纽西兰A级肉眼
5成肉眼

带子仍然香滑鲜,半熟肉质好味,鸡扒味道相当唔错,肉嫩皮滑
成个饭啖啖都好味
最后送上餐饮同甜品,相当丰富嘅一餐

焗芝士带子鸡扒饭
焗带子
鸡扒
布甸

好唔错既港式西餐,而牛扒更喜出望外,高质到
食物气氛都好正,性价比奇高,我一定会再黎!!!!

#服务好好好好店员好nice
#牛柳T骨扒西冷牛仔柳等紧我