2018-11-16
好多人会觉得,「炸既野咩都好食啦」,或者「炸既野都系差唔多味啦」,其实只系你未食过好味既炸物旧时好出名既炸物小店必数丹麦饼店,大球场附近,炸脾、猪扒包依啲无得输今次食中环分店,旧式装修变成新派怀旧,靓既细店餐牌就主打炸物,炸薯条实走唔甩茶记下午茶到沙律意粉都会有,肚饿可以加个常餐,当然要食佢唔同既炸野啦食个丰富下午茶餐,招牌炸鸡脾,火腿通粉加杯热柠茶,好吸引炸鸡脾真系无得输,绝对唔干身,外脆内软而全不油利,鸡肉淹得正腿通同柠茶就正常啦大大碗大虾凯萨沙律,以为份量好少都系做样多,点知份量好足味道正常,大虾数量比想像多好多而几好味炸香蕉随即就上,入口脆,即溶,焦味mix蕉味,个人认为ok啦,可以一试但唔会食两次劳苏食推介 —— 炸薯条 x 炸鱿鱼须炸薯条,脆而唔油,粗薯条加晒分,个风味你食下先知炸鱿鱼须惊喜,好鲜好弹,保留晒个鱿鱼味,要试传统店能够出名能够承传必有其原因,望落系普通食物都可以有好唔普通既味道中环店就执喇,要食趁早!#炸都有学问#我怀疑个薯条炸时有加动物脂肪先咁正#猪扒包先系必试
#炸都有学问
#我怀疑个薯条炸时有加动物脂肪先咁正