2017-06-14
上次去完小桃之后,一直未忘果阵个店员推介另一间有机打有足球机有标掟既Cafe, 正是今次食评既主角-薯仔屋今次都系两丁友去食,系食佢既晚餐。环境薯仔屋比小桃更加隐蔽,我今次第一次去就行错左路,但黎过一次就知道其实同时代广场好近,几步行到过黎。入到去首先系见到几个布满晒figures既陈列柜。 大部分figure都系机械人、 超人之类,如果我细细个黎到一定发癫!入面有个地方划咗出嚟畀小朋友玩, 𠮶日我哋去𠮶阵咁啱撞到老板个仔喺度玩紧。有街机打街霸,好怀旧足球机都任你玩呀!仲有得掟飞标食物我哋叫咗个二人餐, 因为好热所以拣咗任饮普通饮品𠮶个set凯撒沙律:好多生菜,面包粒盖面,全部脆卜卜不得了既蒜蓉包, 水牛芝士连面包一齐烘,香脆面包加埋融化左既芝士令我两三口就将佢解决了。蜜汁鸡翼:正正常常,但我本身好钟意食,表皮少少脆,非常惹味铺天薯条连秘酱猪仔骨:薯条: 面头既酱系无敌,溶化咗嘅芝士痴住𠮶啲薯条,令人食唔停口。薯条略嫌唔够脆。肉酱茄汁千层面:又一茄汁芝士混合邪恶之作,份量足以填满两人肚子剩余既空位。柠茶偏甜~普通嘢饮包括奶茶咖啡汽水柠茶等,我哋前后嗌咗3罐汽水加1杯柠茶~倾到口渴任你点
今次都系两丁友去食,系食佢既晚餐。
有街机打街霸,好怀旧
足球机都任你玩呀!
仲有得掟飞标
食物
我哋叫咗个二人餐, 因为好热所以拣咗任饮普通饮品𠮶个set
凯撒沙律:好多生菜,面包粒盖面,全部脆卜卜
蜜汁鸡翼:正正常常,但我本身好钟意食,表皮少少脆,非常惹味
铺天薯条连秘酱猪仔骨:
柠茶偏甜~
普通嘢饮包括奶茶咖啡汽水柠茶等,我哋前后嗌咗3罐汽水加1杯柠茶~倾到口渴任你点。
总结
好饮好食好饱好玩好好倾好啱大人小朋友。