2005-06-28 11 浏览
我系个包痴~所以好多时经过都会买包包食@u@试过以下几款:杏仁牛角曲奇-系一个牛角包,上面淋左d质地介乎蛋糕与曲奇之间既野去焗,仲有d杏仁片~味道偏甜,个包包两只牛角脆脆地,中间系淋既,只属一般海苔肉松卷-好味!里面有少少沙律酱,肉松好足料,包面既芝麻都好香~但食起黎有d狼狈,因为佢只系卷住d肉松,好易散,同埋如果多番少少海苔就好喇!鲜奶木头包-外面韧韧地而里面就好湿,都几香,不过太甜喇>_<芝士包-个包质地偏韧,面头有焗香既芝士,里面又充满芝士粒粒!唔错~(但始终唔及DONQ!哈哈~不过A1就平d)pizza 包-我丁番热黎食~好正,芝士溶溶地而且好足料黑椒牛肉肠包-我食果阵系新鲜出炉~条肠脆卜卜好香黑椒味!芝士法包-呢个唔系好得,太少芝士,而且只系平时用系面包面果种芝士scone/提子scone-一般,都有d牛油香既,但太松散...食食吓有d似光苏饼@_@"牛油卷-唔得!完全冇牛油味之余个包又硬麻糬波波-好喜欢烟烟韧韧既口感~芝麻味好香口,但朱古力味就麻麻!而且呢个包要冻食,我试过出炉冇几耐就食,里面好湿又唔烟韧mini牛角包-几松化,最钟意佢个面有少少糖胶(?)甜
我系个包痴~所以好多时经过都会买包包食@u@试过以下几款:

pizza 包-我丁番热黎食~好正,芝士溶溶地而且好足料

黑椒牛肉肠包-我食果阵系新鲜出炉~条肠脆卜卜好香黑椒味!

牛油卷-唔得!完全冇牛油味之余个包又硬

mini牛角包-几松化,最钟意佢个面有少少糖胶(?)甜甜地同个包好match好好味!