2020-06-04 2175 浏览
老板出名嘴刁,见佢不断同guest大推,作为小秘书心动地约左班朋友去试下,早一日打电话book, lunch时间都有得book路线:路痴由柯士甸站A出口,穿同行人隧道,上路面行5分钟左右我地5个人都叫左388龙虾套餐,当日系包场咁,仲有两位职员帮我地蒸海鲜同分食物俾我地,keep住全程服务(最好预约,老板要当日去买新鲜海鲜,要时间准备)花甲:新鲜,干净,有海水味,每人都分到4到5只虾:蒸𠮶阵仲生猛的,肉几爽,好似食左3只龙趸肉:夹埋姜葱好好食,厚厚一旧li个好好食,但我唔知叫咩名,每人得一只,都大只的扇贝必食,真系要赞佢,新鲜得来处理得好干净,仲要享受粉丝加少少豉油嘅感动墨鱼胶,都好食,似个break,但之前已经食左咁多好嘢,佢就冇咁突出牛:好嫩滑,蒸嘅时间岩岩好,有肉食系会感觉好丰富大佬龙虾几大只,好正丫d肉好爽口,仲分开左d钳等我地易d食我地得人数系单数,正常系每人包半只,所以俾多左少少钱食埋另外𠮶半只仲有个蒸鸡云耳冬菇粟米嘅菜类,现实嘅我唔记得左影…最重要嘅精华:li个粥就系所有海鲜嘅精华,系我最期待嘅,拣左南瓜排骨粥底,好味同好大煲,多到食唔哂成餐饭冇一样嘢唔好食,唯一有个小建

(最好预约,老板要当日去买新鲜海鲜,要时间准备)

花甲:新鲜,干净,有海水味,每人都分到4到5只

虾:蒸𠮶阵仲生猛的,肉几爽,好似食左3只

龙趸肉:夹埋姜葱好好食,厚厚一旧

li个好好食,但我唔知叫咩名,每人得一只,都大只的

牛:好嫩滑,蒸嘅时间岩岩好,有肉食系会感觉好丰富

大佬龙虾

几大只,好正丫d肉好爽口,仲分开左d钳等我地易d食

仲有个蒸鸡云耳冬菇粟米嘅菜类,现实嘅我唔记得左影…

最重要嘅精华:

成餐饭冇一样嘢唔好食,唯一有个小建议系可以试下做个冇肉类嘅餐单,因为d海鲜好好质素,个粥味应该可以再鲜味d,加左排骨,牛,鸡嘅味道后,味道就会复杂左,海鲜鲜味就容易会被盖过

Overall: 海鲜粥底锅佢算抵食,好够饱,好新鲜,好干净,好服务,同埋环境地道local

li个超好饮,舒服过饮汽水,我又系唔知叫咩名…

蒸锅个样

2020-05-31