2013-07-17
朋友生日,想揾间cafe包场,但系又唔想食一般的叮叮 pasta 鸡翼... 系Openrice 揾咗好耐,终于揾到呢间细细地嘅土耳其cafe!我地得12大人3小朋友,要包场其实有d 难(人家要15大人先可以包场)好在我地早book,店主肯帮忙安排!Book位时店主就比咗张菜单我地,大部份菜式都要预订:梅尔辛红饭烤鸡全只 - 之前好多食评都有介绍!鸡肉juicy鲜嫩,跟香草一起烤的鸡皮好香,入面嘅酿炒饭沾满鸡油,湿湿地,好味!奥斯曼帝国古法鲭鱼 - 去骨炸鱼块,再砌番一条鱼咁上碟,入面有好多香料、提子干、松子仁,开胃啖啖肉。酿三色椒 - 我自己好钟意呢个菜式,因为好钟意食红椒黄椒。入面又系酿咗香料饭,好甜好好味!炸土耳其饺子 - 我地成班都系炸物爱好者,呢个一口吃饺子冇得顶!香脆而不油腻!牛肉同羊肉,偏爱羊肉多d。土耳其青口配香草饭 - 又系酿饭,今次系只青口个面上面铺少少饭、香料茄汁,一啖过同青口肉一齐食。雪花牛肉串、香草羊肉 - 必食土耳其烧肉!烧得香,一啖一件,转个头就被清碟总括唻讲,土耳其菜好多香料,惹味得唻都唔算好浓,朋友都喜欢
Book位时店主就比咗张菜单我地,大部份菜式都要预订:
总括唻讲,土耳其菜好多香料,惹味得唻都唔算好浓,朋友都喜欢
题外话/补充资料:
记得带现金!!佢地净系收现金,我地差d唔够钱比 :P